Cum s-au încheiat primele negocieri între Rusia și Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Prima rundă a negocierilor dintre Rusia și Ucraina s-a încheiat, luni, seară, undeva la granița dintre Belarus și Polonia. Din păcate, nu a fost formulată o concluzie clară, iar imediat după ce delegațiile au pornit spre capitalele celor două țări aflate în conflict, exploziile s-au intensificat în ziona Kievului.

masa negocieri ruso-ucrainene

Părțile ucraineană și rusă s-au angajat să revină la masa negocierilor, după ce vor fi discutate în plan intern toate temele

„Delegațiile ucrainene și rusești au încheiat astăzi prima rundă de negocieri, scopul lor a fost încetarea focului pe teritoriul Ucrainei și a acțiunilor militare. Am stabilit o serie de priorități pe care le vom analiza, pentru a lua decizii, pentru a vedea cum putem pune în practică înțelegerile. Părțile merg în capitalele lor și părțile s-au înțeles ca în viitorul imediat apropiat să mai avem o rundă de negocieri unde temele abordate vor face pași concreți. Urmatoarea rundă de negocieri va fi la granița Belarus-Polonia”, a declarat consilierul președintelui Zelenski, Mihail Podoleac.

Delegația rusă: ”Am convenit să continuăm procesul de negociere”

„Tocmai s-au încheiat negocierile cu partea ucraineană care au durat aproximativ 5 ore. În acest timp noi am mers pe toate punctele protocolului. Am găsit niște puncte prin care putem prognoza unele obiective comune și cel mai important este că am convenit să continuăm procesul de negociere. Următoarea rundă urmează să aibă loc în curând, la hotarul beloruso-polonez, existând o înțelegere comună. Până atunci, reprezentanții fiecărei delegații se vor consulta pe toate punctele expuse la negocieri cu conducerea țării”, a transmis și delegația rusă.

Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE în timpul negocierilor

Chiar în timpul negocierilor de pace cu Federația Rusă, președintele Ucrainei a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană (UE). 

Dorința ucrainenilor a fost ca acest lucru să se facă în cadrul unei proceduri speciale, deoarece țara se apără în prezent de invazia forţelor ruse. „Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toţi copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toţi europenii şi, cel mai important, să fim la egalitate”, a declarat preşedintele Zelenski.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net