Anonymous a trecut peste securitatea televiziunilor din Rusia. Imagini cu morții din Ucraina au ajuns pe TV

#Război Ucraina-Rusia

Hackerii pro-ucraineni au lansat un val de atacuri cibernetice împotriva Rusiei, canalele de televiziune rusești au fost piratate pentru a reda melodii ucrainene, imagini cu civilii afectați de război și eșecul trupelor militare rusești.

hacker anonymous jpeg

De asemenea, chiar și rețelele guvernamentale de la Kremlin au fost dezactivate în ceea ce hackerii descriu drept un război cibernetic împotriva lui Vladmir Putin.

Hackerii, în război cu Vladimir Putin

Pe măsură ce războiul din Ucraina escaladează, site-ul oficial al Kremlinului, kremlin.ru, a fost afectat de un atac cibernetic, de sâmbătă, împreună cu alte șase site-uri web ale statului rus. Această mișcare a avut loc în contextul în care vicepremierul ucrainean a declarat că a lansat o „armată IT” pentru a combate Rusia în spațiul cibernetic.

The Kyiv Independent, o instituție media din Ucraina, a dezvăluit, de asemenea, că hackerii au transmis melodii patriotice ucrainene pe canalele de televiziune rusești și au dezactivat site-urile guvernamentale, inclusiv pe cel al Ministerului Apărării și al Dumei.

„Vrem ca poporul rus să înțeleagă că știm că este greu pentru ei să vorbească împotriva dictatorului lor de frica represaliilor”, au declarat aceștia.

„Noi, ca colectiv, vrem doar pace în lume. Ne dorim un viitor pentru întreaga umanitate. Așadar, în timp ce oamenii de pe tot globul vă distrug furnizorii de internet, înțelegeți că este în întregime îndreptat către acțiunile guvernului rus și ale lui Putin.”

Canalul TV Russia Today a fost, de asemenea, spart, iar site-ul RT News a fost eliminat.

BREAKING: #Anonymous hacks Russian state TV channels to broadcast the reality of what is happening in #Ukraine.#OpRussia #StandWithUkriane pic.twitter.com/JA7edjo3SP

— Anonymous (@LatestAnonPress) February 26, 2022

Colectivul de hackeri Anonymous și-a revendicat responsabilitatea pentru atacuri într-o postare, postând pe Twitter: „#Anonymous este în război cu Rusia. Rămâneți aproape.", potrivit The Guardian.

Anonymous este un grup de hackeri descentralizat, fără ierarhie sau conducere, a cărui misiune este de a combate ipocrizia și corupția.

Cea mai recentă mișcare vine după ce contul de Twitter al colectivului a declarat, joi, că grupul este „în prezent implicat în operațiuni împotriva Federației Ruse”.

Federația Rusă este cunoscută la nivel internațional pentru impunerea normelor, iar termenul de „presă liberă” este complet inexistent în Rusia, unde jurnaliștii anti-guvern sunt otrăviți sau închiși, precum Alexei Navalny. 

Citește și A cincea zi de război în Ucraina. Imagini prin satelit cu trupe ruseşti care se îndreaptă spre Kiev. Belarus, pregătit să atace direct Ucraina

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net