Cea mai mare grupare de hackeri, implicată în conflict. Cum speră Anonymous să ajute Ucraina din spatele unui ecran

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul în curs de desfășurare dintre Rusia și Ucraina are un nou jucător – gruparea de hackeri Anonymous.

anonymous 2768825 1280 jpg

În mijlocul ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei, hackerii Anonymous au susținut că au atacat mai multe site-uri web ale guvernului rus, dar și RT.com, site-ul web al rețelei de televiziune controlată de stat, cunoscută și sub numele Russia Today.

Cea mai mare grupare de hackeri, implicată în conflict

Colectivul de hackeri a făcut un anunț pe Twitter ieri, declarând că sunt angajați într-un „război cibernetic” împotriva guvernului de la Kremlin.

Unele dintre site-urile web care au fost fie desființate de Anonymous, fie au fost încetinite includ cele ale guvernului rus, Kremlinului, Duma și Ministerului Apărării.

În afară de RT.com, colectivul de hackeri a lansat și atacuri distribuite de denial of service (DDoS) împotriva site-urilor web ale furnizorilor ruși de servicii de internet precum Com2Com, Relcom, Sovam Teleport și PTT-Teleport Moscow.

#Anonymous is currently involved in operations against the Russian Federation. Our operations are targeting the Russian government. There is an inevitability that the private sector will most likely be affected too. While this account cannot claim to speak for the whole (con)

— Anonymous (@YourAnonNews) February 24, 2022

Diverse conturi anonime au fost găsite folosind hashtag-urile #OpRussia și #OpKremlin pe Twitter, similar campaniei #OpISIS care a fost lansată mai devreme în încercarea de a înlătura încercările de propagandă online ale organizației teroriste.

Acest lucru vine după ce Ucraina a susținut că Rusia s-a aflat în spatele atacurilor cibernetice masive lansate împotriva site-urilor web guvernamentale și a câtorva bănci, printre alte companii de tehnologie a informației.

Atacurile cibernetice sunt unul dintre vectorii folosiți în războiul modern, care se poate dovedi a fi periculos și are potențialul de a distruge infrastructura unei țări.

Joi, 24 februarie, Rusia a lansat o ofensivă militare la scară largă, un eveniment ce nu a mai avut loc în Europa la o asemenea intensitate de peste 70 de ani, reprezentând o zi neagră pentru pacea ce a domnit pe acest continent de la sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial. Sub pretextul „de-nazificării” Ucrainei și de a apăra cetățenii ruși din regiunile separatiste autoproclamate Donețk și Lugansk, Vladimir Putin a declarat război Ucrainei.

Citește și Război în Ucraina. Explozii în Kiev. 137 de morți și peste 300 de răniți

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net