Cei 13 grăniceri de pe Insula Șerpilor sunt în viață! Anunț de ultimă oră despre soarta lor

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Povestea impresionantă a celor 13 grăniceri de pe Insula Șerpilor a făcut înconjurul lumii în prima zi a războiului din Ucraina.

insula seriplor graniceri png

Înregistrări cutremurătoare cu soldații care au refuzat să se predea au lăsat impresia că cei 13 grăniceri și-au pierdut viața în bombardamentul lansat de o navă rusească.

Serviciul de presă al forțelor navale ucrainene au confirmat, luni, că soldații au fost luați prizonieri de ruși.

„În privinţa puşcaşilor şi grănicerilor luaţi prizonieri de ocupanţii ruşi pe Insula Zmiinyi - suntem bucuroşi să aflăm că sunt în viaţă şi sunt bine. Doar că propaganda rusă încearcă să rostogolească ştiri cum că autorităţile ucrainene ar fi uitat şi şi-ar fi îngropat subordonaţii”, se arată în comunicatul Marinei ucrainene, citat de Adevărul.  

Grănicerii de pe Isula Șerpilor au rezista pe baricade până și-au terminat muniția

Potrivit comunicatului transmis de autoritățile ucrainene, cei 13 grăniceri au respins în două rânduri atacul navelor ruseşti, însă au rămas în cele din urmă fără muniţie şi n-au mai putut riposta.

În urma atacului, infrastructura insulei a fost complet distrusă, inclusiv sistemele de comunicaţii. „Încercările noastre repetate de a contacta personalul şi a le afla soarta au fost în van. Bombardamentele continue din partea navelor şi avioanelor ruseşti au împiedicat orice fel de ajutor din partea puşcaşilor”, a transmis Marina ucraineană. Mai mult, vasul civil care pornise spre Insula Șerpilor pentru a le oferi grănicerilor ajutor a fost capturat de armata rusă. Grănicerii ucraineni, somați să se predea

Conform unei înregistrări radiofonice publicate pe rețelele sociale de administrația de la Kiev, grănicerii au fost somați, joi, 24 februarie, de un vas de luptă rusesc: ”Acesta este un vas de luptă rusesc. Vă sugerăm să lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victimele inutile. Altminteri veți fi bombardați”.

Deși nu aveau unde să se ascundă de bombe, militarii ucraineni i-au înfruntat curajos: ”Duceți-vă naibii cu toții!”, s-a auzit în înregistrarea făcută publică de autoritățile de la Kiev. La scurt timp au căzut bombele peste ei și Insula Șerpilor, care are o suprafață de doar 17 hectare.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net