Apelează Putin la armele nucleare? Ce arsenal are de fapt Rusia?

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

De 5 zile Ucraina se apără de invazia armatei ruse, iar întreaga populație este martoră la aceste evenimente.

putin jpg

Oamenii nu au rămași indiferenți la suferința ucrainienilor și au sărit în ajutorul lor imediat. De asemenea, nici marile puteri ale lumii nu au stat deoparte.

Rusia răspunde sancțiunilor

Acțiunile Rusiei nu au rămas fără ecou, iar sancțiunile statelor nu au întârziat să apară. Rusia nu a rămas indiferentă la aflarea repercursiunilor faptelor sale și a transmis un mesaj ce a îngrozit planeta.

Vladimir Putin a plasat duminică forțele nucleare în alertă. Strategia președintelui rus de „escaladare pentru dezescaladare” vine ca răspuns la sancțiunile dure ale Occidentului împotriva Moscovei, dar și după aparentul eșec militar.

Afirmațiile lui Putin au îngrozit populația

Oamenii de pe întreaga planetă privesc cu îngrijorare spre Rusia, după ce Putin a amenințat cu folosirea armelor nucleare. De asemenea, oficialii și analiștii politici nu văd deloc bine această situație, în contextul în care doctrina militară a Moscovei îi permite să folosească armele nucleare pentru a pune capăt unui conflict, ca parte a strategiei sale de „escaladare pentru dezescaladare”.

Armele nucleare ale Rusiei

Rusia are în jur de 4.477 de focoase nucleare, care pot fi folosite de lansatoarele strategice cu rază lungă de acțiune sau de forțele nucleare tactice cu rază scurtă de acțiune, potrivit unui raport al  Buletinului Oamenilor de Știință în domeniul Atomic. De asemenea, există alte 1.500 de de focoase retrase, care ridică totalul la aproximativ 5.977 de focoase.

Recent, un exercițiu militar ce a simulat capacitatea triadei, a fost făcut în Rusia. Această triadă cuprinde 3 componente, anume rachete nucleare lansate de pe uscat, submarine înarmate cu rachete nucleare și avioane strategice cu bombe și rachete nucleare.

În cadrul exercițiului, avioane de luptă MiG-31 au decolat de pe un aerodrom din Peninsula Kola și au lansat noile rachete supersonice Kinjal spre ținte pe mare și pe uscat și a fost lansată o rachetă de croazieră cu rază scurtă de acțiune Iskander. De asemenea, forțele nucleare strategice au lansat și o rachetă balistică intercontinentală Iars de pe cosmodromul Plesețk din regiunea Arhangelsk și  rachete de croazieră lansate din aer au fost lansate de bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune Tu-95.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net