Polonia și Suedia anunță că nu vor juca cu Rusia în barajul de calificare la CM de fotbal

Ultima actualizare:

Federațiile de fotbal din Polonia şi Suedia au anunțat că reprezentativele lor nu vor juca împotriva Rusiei în barajul pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal de la sfârșitul acestui an. Decizia este luată ca urmare a invadării Ucrainei de către statul condus de Putin.

Adversare la Euro 2020, Polonia și Suedia fac front comun împotriva războilui (Foto: EPA-EFE)
Adversare la Euro 2020, Polonia și Suedia fac front comun împotriva războilui (Foto: EPA-EFE)

Prima care și-a făcut știută poziția a fost Polonia. Federația de la Varșovia a precizat că reprezentativa lui Lewandowski "nu intenţionează să joace meciul de baraj" pentru CM, programat la 24 martie, la Moscova.

Anunțul a fost făcut de preşedintele acestui for pe Twitter. "Destul cu vorba, este timpul să acţionăm. Din cauza escaladării agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, echipa Poloniei nu intenţionează să joace meciul de play-off împotriva echipei Rusiei", a scris Cezary Kulesza, adăugând că "este singura decizie corectă".

Federaţia poloneză a precizat ă că discută cu federaţiile suedeză şi cehă pentru a prezenta o poziţie comună la FIFA. Mai apoi și federaţia de la Stockholm a anunţat că naţionala scandinavă nu va disputa un eventual meci eliminatoriu cu Rusia, indiferent de locul unde s-ar disputa confruntarea.

La puțin timp după invadarea Ucrainei de către soldații lui Putin, federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie, în timpul Play-off-ului CM, Polonia, Suedia şi Cehia, au solicitat în comun, într-un comunicat de presă , relocarea acestor întâlniri.

Până acum, FIFA nu a luat nici cea mai mică măsură împotriva Rusiei. Joi, acest for s-a limitat să spună că este "preocupată" de o situaţie "tragică şi îngrijorătoare", potrivit preşedintelui său Gianni Infantino.

Rusia, Polonia, Suedia şi Cehia luptă pentru un loc la Cupa Mondială din Qatar, fiind repartizate în calea C a play-off-ului. În semifinale sunt programate meciurile Rusia – Polonia şi Suedia – Cehia, în 24 martie, iar gazda finalei din 29 martie va fi, în mod normal, câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia.

Lewandowski pledează pentru solidaritate cu victimele invaziei ruse (Foto: EPA-EFE)
Lewandowski pledează pentru solidaritate cu victimele invaziei ruse (Foto: EPA-EFE)

Robert Lewandowski cere solidaritate cu victimele atacului rus

Căpitan al reprezentativei poloneze, Robert Lewandowski a făcut apel, ieri, într-o postare pe Twitter la "solidaritate cu victimele” atacului rus. "Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina", a scris Lewandowski, înainte de a anunţa că va discuta cu colegii săi pentru a ajunge la o poziţie comună în această privinţă şi o va prezenta federaţiei poloneze.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net