Miliardarul rus Roman Abramovici a fost invitat la masa negocierilor din Belarus

#Război Ucraina-Rusia

Luni, 28 februarie întreaga lume este cu privirea îndreptată către Belarus, locul unde au loc negocieri între deegația rusă și cea ucraineană. Se pare că la masa negocierilor a fost invitat și un nume cunoscut din lumea fotbalului: miliardarul rus, Roman Abramovici. 

Roman Abramovici participă la negocierilor din Belarus Sursă foto: Profimedia
Roman Abramovici participă la negocierilor din Belarus Sursă foto: Profimedia

Un purtător de cuvânt al patronului Chelsea a confirmat că Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în obținerea unei rezoluții pașnice și că din acel moment este foarte implicat în găsirea unei soluții pentru a pune capăt stării conflictuale.

Publicația israeliană The Jerusalem Post relatează că Roman Abramovici, care are și cetățenie israeliană, se află în Belarus la negocierile de luni dintre Ucraina și Rusia, la cererea autorităților ucrainene. Abramovici nu este singurul din familia sa care sprijină cauza ucraineană. 

Abramovici, care s-a îmbogățit din afaceri cu petrol și gaze în anii ‘90, a devenit proprietarul companiilor care controlează clubul de fotbal Chelsea în 2003 și se numără printre apropiații președintelui rus Vladimir Putin. Pe lângă faptul că deține clubul Chelsea, miliardarul, Abramovici este și principalul proprietar al companiei private de investiții Millhouse LLC.

Fiica lui Roman Abramovici și-a declarat suportul pentru Ucraina

Sofia Abramovici, fiica proprietarului Chelsea, Roman Abramovici, a denunțat, a doua zi după invazia rusă, acțiunile președintelui Vladimir Putin și a subliniat că rușii nu sunt de acord cu acțiunile liderului lor și nu vor ezita să-și manifeste nemulțumirea, indiferent de consecințe. 

Reprezentanții Ucrainei și a Rusiei au ajuns în Belarus, acolo unde poartă tratative pentru încheierea păcii și încetarea imediată a asaltului asupra Ucrainei. Înainte de începerea negocierilor, președintele Volodimir Zelenski a trimis un nou mesaj de încurajare populației ucrainene, în care a subliniat că nu va renunța până când pacea nu va fi restabilită.

Tot în cursul zilei de 28 februarie el a solicitat, din nou, ca Ucraina să fie primită în cadrul Uniunii Europene, cu ajutorul unui protocol special impus de situația extraordinară în care se află țara pe care o conduce. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net