Chelsea a raportat pierderi de 173,5 milioane de euro până în iunie 2021!

Ultima actualizare:

Cu toate că a câștigat Liga Campionilor Europeni în primăvară, Chelsea nu stă foarte bine din punct de vedere financiar. Gruparea patronată de rusul Roman Abramovici a anunţat că a înregistrat pierderi în valoare de 145,6 milioane de lire sterline (173,5 milioane de euro) la sfârșitul anului competițional 2020/2021.

În mai 2021, Chelsea a devenit campioana Europei (Foto: EPA-EFE)
În mai 2021, Chelsea a devenit campioana Europei (Foto: EPA-EFE)

Prin victoria (1-0) din finala cu Manchester City, gruparea londoneză a obținut 113 milioane de euro. Totodată, cifra de afaceri a urcat de la 462,4 la 496,9 milioane de euro grație creșterii drepturilor TV în Premier League. Pe de altă parte, însă, disputarea meciurilor cu porțile închise din cauza pandemiei de COVID-19, precum și circulația mai mică a jucătorilor a influențat negativ bilanțul financiar al clubului.

Chelsea a plătit circa 130,9 milioane de euro pe achiziția de jucători, cel mai scump dintre aceștia fiind Romelu Lukaku. Pe de altă parte, nu s-a încasat decât 123,7 milioane de euro din vânzarea unor fotbaliști.

Potrivit lequipe.fr, clubul englez se așteaptă ca în cazul în care nu se va mai permite accesul spectatorilor la meciuri, din cauza variantei Omicron, deficitul să se accentueze. Chelsea FC este susținută financiar de Fordstam Limited, o companie deţinută de Roman Abramovici, însă clubul datorează peste 1 miliard de lire sterline "companiilor afiliate". De la preluarea de către omul de afaceri rus, în 2003, gruparea a cucerit de cinci ori campionatul în Anglia, de două ori Liga Campionilor și o dată FA Cup.

Aflată pe locul 2 în Premier League, cu 42 puncte, la 8 puncte în urma liderului Manchester City, după 20 de etape, Chelsea va înfrunta în 2 ianuarie, la Londra, pe FC Liverpool, ocupanta locului 3, care are cu un punct mai puţin în clasament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net