Abramovici a renunțat la Chelsea, fiica lui îl contestă pe Putin

Ultima actualizare:

Aflat pe lista oligarhilor ruși sancționați de statele occidentale după invadarea Ucrainei, Roman Abramovici a anunțat că cedează gestiunea echipei de fotbal Chelsea fundației caritabile a clubului englez. Pe de altă parte, Sofia, fiica acestuia, spune că nu Rusia, ci Putin duce războiul cu Ucraina.

Roman și Sofia Abramovici au salutat victoria lui Chelsea în Liga Campionilor (Foto: EPA-EFE)
Roman și Sofia Abramovici au salutat victoria lui Chelsea în Liga Campionilor (Foto: EPA-EFE)

Abramovici a precizat într-un comunicat că astfel apără cel mai bine interesele grupării și ale suporterilor acesteia. "Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, le încredinţez administratorilor Chelsea Charitable Foundation conducerea lui Chelsea FC. Cred că în prezent fundaţia este în cea mai bună poziţie pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului şi suporterilor", a scris Abramovici.

Rusul a sublinait că "în cei aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea, mi-am văzut întotdeauna rolul ca un supraveghetor al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că performăm cât mai bine posibil".

Abramovici nu a spus dacă retragerea sa este temporară sau definitivă.

Mai apoi, formația campioană a Europei și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina, subliniind că situația din această țară este „oribilă”. ”Fiecare om din clubul nostru se roagă pentru pace”.

Pe de altă parte, Sofia, fiica lui Abramovici, a postat următorul mesaj pe Twitter: „Cea mai mare și de impact minciună a Kremlinului este propaganda că majoritatea rușilor sunt alături de Putin”. Iar apoi, într-o imagine, a înlocuit „Rusia” cu „Putin” în fraza „Putin vrea război cu Ucraina”.

Părinții Sofiei (26 de ani) sunt Roman Abramovici și Irina Malandina, o stewardesă care a lucrat pentru Aeroflot. Aceștia s-au căsătorit în 1991 și au divorțat în 2007. După divorț, Sofia a rămas cu mama ei, în Marea Britanie. Pe lângă Sofia, Roman și Irina mai au patru copii: Ana (31 de ani), Arkadi (30), Arina (22) și Ilia (19). 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net