Roman Abramovich a pierdut o sumă fabuloasă, într-o singură zi, din cauza conflictului Rusia-Ucraina

Ultima actualizare:

Proprietatul clubului de fotbal Chelsea, rusul Roman Abramovich, a fost grav afectat de conflictul de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina.

Roman Abramovich foto: AFP
Roman Abramovich foto: AFP

Miliardarul rus Roman Abramovich, în vârstă de 55 de ani, a pierdut peste 770 de milioane de euro într-o singură zi, după ce valoarea acţiunilor pe care le deţine la compania producătoarea de oţel Evraz au scăzut dramatic.

Oligarhul rus deţine 28,6% dintre acţiunile companiei, care are afaceri în principal în Rusia şi Ucraina. Acţiunile la bursă au intrat în picaj, pentru că investitorii se tem de eventualele sancţiuni care ar putea fi aplicate firmelor din Rusia.

Noua săptămână la bursă a început prost pentru pieţele din Europa şi Asia, investitorii se tem că ar putea începe un război între Rusia şi Ucraina”, a declarat analistul financiar Danni Hewson, conform thesun.co.uk.

Guvernul britanic ameninţă oligarhii ruşi cu sancţiuni dure

Picajul de la bursa londoneză vine după ce Secretarul Afacerilor Extrene al Regatului Unit, Liz Truss, a declarat că miliardarii ruşi din Londra ar putea avea de suferit ca urmare a crizei de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia. Oficialul a precizat că au fost pregătite o serie de sancţiuni la nivel international, dacă trupele lui Vladimir Putin vor invada statul vecin. Asta ar afecta sute de bogătaţi care trăiesc în Regatul Unit.

“Va costa scump pe ruşi dacă invadează Ucraina, nu doar din punctual de vedere al cheltuielilor de război, dar şi al sancţiunilor. Ele vor fi severe şi vor viza oligarhi şi firme din Rusia”, a spus Liz Truss.

Roman Abramovich, printre cei mai bogaţi oameni din Rusia

Roman Abramovich se afla, într-un top Forbes făcut în 2019, pe locul 11 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din Rusia. Averea oligarhului rus este estimată la apropae 12 miliarde de euro, iar Abramovich deţine al doilea cel mai mare iacht din lume, Eclipse, de peste 160 de metri.

El  a cumpărat clubul de fotbal londonez Chelsea în 2003, iar acţiunile Evraz, în valoare de 1,9 miliarde de euro, în 2006.

Despre Abramovich se spune şi că este un apropiat al lui Vladimir Putin şi a fost unul dintre cei care l-a recomandat drept succesor lui Boris Elţân. Conform lui Chris Hutchins, biograf al lui Putin, relaţia dintre cei doi este ca una dintre tată şi fiul preferat, iar Ambramovich este cunoscut la Kremlin drept "Domnul A". 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net