Romelu Lukaku și-a cerut scuze și a fost reprimit în lotul echipei Chelsea

Scos din grupul de jucătorii pe care Chelsea Londra l-a folosit în meciul cu FC Liverpool (2-2), atacantul Romelu Lukaku (28 de ani) şi-a cerut scuze pentru afirmațiile făcute într-un interviu controversat acordat televiziunii italiene. Belgianul a fost reîncadrat în lotul echipei Chelsea pentru prima manşă a semifinalelor Cupei Ligii, programată mâine (miercuri, 5 ianuarie) împotriva celor Tottenham.

Romelu Lukaku a fost reintegrat în lotul lui Chelsea (Foto: EPA-EFE)
Romelu Lukaku a fost reintegrat în lotul lui Chelsea (Foto: EPA-EFE)

Anunțul a fost făcut de antrenorul Thomas Tuchel. ”Şi-a cerut scuze şi a revenit la antrenamente" , a explicat germanul. "Nu a făcut-o cu intenția de a provoca un scandal înainte de un meci atât de important. Şi este pentru prima dată când se comportă aşa. Nu a fost atât de grav pe cât şi-ar fi dorit unii, dar nici ceva nesemnificatv. Am rămas calmi. Am acceptat scuzele şi mergem mai departe”, a adăugat antrenorul.

Tuchel a subliniat că Lukaku este conştient de ceea ce s-a întâmplat. ”Se poate descurca şi, în plus, nu are de ales. Nu se putea aştepta ca toată lumea să fie fericită a doua zi. Dar el rămâne jucătorul nostru şi avem motive întemeiate şi multe motive să-l facem să joace pentru noi (...) Ne bucurăm că este jucătorul nostru şi îl vom proteja”, a conchis Tuchel.

Astăzi, presa italiană a anunţat că Romelu Lukaku ar fi fost amendat cu suma de 500.000 de euro de către gruparea engleză, după declaraţiile nepotrivite pe care le-a făcut despre formaţia la care evoluează. Această sancțiune ar fi fost decisă, luni, după o întâlnire a conducerii clubului de pe Stamford Bridge şi jucător.

Thomas Tuchel a fost surprins şi deranjat de cuvintele lui Romelu Lukaku, care a mărturisit că este nemulţumit de situaţia în care se află la Chelsea. În acest context, antrenorul a decis să nu-l folosească pe atacantul belgian de 28 de ani în importantul meci din Premier League cu Liverpool.

Cum interviul în cauză nu a fost aprobat de club, Tuchel a promis măsuri disciplinare. "Nu ne place. Mie nu îmi place. Face o vâlvă de care nu avem nevoie şi nu ne ajută. Romelu este un jucător cu experienţă. Ar trebui să ştie cum e când transmite mesaje de genul acesta", a explicat atunci tehnicianul german de 48 de ani.

Autor a 7 goluri în 18 meciuri în toate competiţiile din acest an competițional, Lukaku şi-a pierdut postul de titular la revenirea după o accidentare, la sfârşitul lunii noiembrie. "Nu sunt mulţumit de situaţie. Este normal. Cred că antrenorul a ales să joace cu o formaţie diferită. Trebuie doar să continui să muncesc şi să fiu profesionist. Sunt muncitor şi nu trebuie să renunţ", a spus Lukaku în interviul acordat Sky, înaintea sfârșitului de an.

Belgianul s-a referit, totodată, la transferul său la Chelsea, perfectat vara trecută după ce a promis că nu va părăsi campioana Italiei: "Cred că tot ce s-a întâmplat nu ar fi trebuit să se petreacă aşa. Felul în care am plecat de la Inter... Felul în care am comunicat cu fanii... Mă deranjează pentru că nu era acela momentul potrivit. Acum cred că este timpul să vorbim pentru că am spus mereu că am echipa Inter în suflet. Mă voi întoarce şi voi juca acolo. Chiar sper cu adevărat. Sunt indragostit de Italia".

Născut la Anvers, în 13 mai 1993, Romelu Menama Lukaku Bolingoli a trecut pe la echipele de copii și juniori ale cluburilor K Rupel Boom FC (1999-2003), KFC Wintam (2003/2004), K Lierse SK (2004-2006) și RSC Anderlecht (2006-2009). Ultima grupare l-a promovat și în echipa de seniori, iar Lukaku a disputat 98 de meciuri pentru aceasta și a marcat 41 de goluri între 2009 și 2011. Apoi, el a trecut pe la Chelsea Londra (2011-2014), West Bromwich Albion (2012/2013), Everton (2013-2017) și Manchester United (2017-2019). Atacantul a ajuns la Inter Milano în 2019, iar în vara trecută s-a transferat la Chelsea Londra. Fost internațional U18 și de tineret, belgianul are 82 de meciuri pentru prima reprezentativă în care a înscris de 49 de ori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net