Republica Moldova e în stare de urgență: «Vom avea grijă de acești oameni»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență a țării după ce joi, 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina.

maia sandu png

Maia Sandu a comunicat în cadrul unei conferințe de presă că toate instituțiile statului sunt în stare de alertă și că funcționează un centru de gestionare a crizei. Președintele Republicii Moldova a anunţat că va fi convocată şi şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale pentru a „întreprinde acţiunile necesare pentru gestionarea acestei crize”.

Maia Sandu solicită starea de urgență

De asemenea, Maia Sandu le-a cerut cetățenilor moldoveni să revină din Ucraina. În acest moment, granița de intrare în Republica Moldova este supraaglomerată, pe măsură ce tot mai mulți cetățeni se întorc din țara afectată, dar și foarte mulți refugiați își caută scăparea din calea războiului.

Maia Sandu a subliniat că autoritățile Republicii Moldova pregătesc mai multe scenarii în cazul în care fluxul de refugiați va fi și mai mare.

„Mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat astăzi la Chişinău. Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de tranzit. Instituţiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijin. Suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a spus Maia Sandu.

De altfel, mai mulți civili au declarat pe rețeaua de socializare Facebook că Transnistria este implicată în războiul ruso-ucrainean, confirmând că mai multe rachete din Republica Moldovenească Nistreană au fost trase către Ucraina. 

image

Recent, Transnistria a executat mai multe exerciții militare în timpul nopții.

Joi, 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat trupelor militare rusești să avanseze pe teritoriul ucrainean, după ce separatiștii pro-ruși din Donbas au cerut președintelui printr-o scrisoare scrisă se intervină „pentru a menține pacea”. Zona Donbas se află în estul Ucrainei, dar țara este atacată din toate punctele. 

Citește și A început războiul în Ucraina! Cel puțin 8 persoane au fost ucise

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 copii scoala gradina legume jpeg
3 argumente care te vor convinge că achiziționarea unei mașini nu este necesară dacă locuiești în București jpeg
imperiul roman jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
revolut jpeg
larisa iancu alexandru olaru jpg
Medici doctori coronavirus  coronavirus COVID 19 pandemie spital FOTO Shutterstock
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net