Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere «pierderi uriașe» pentru armata Rusiei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Volodimir Zelenski a îndemnat populația la calm și a dat asigurări că armata ucraineană va lupta cu eroism împotriva atacatorilor, mai mult decât atât, el a spus că va provoca pierderi mari rușilor. Președintele ucrainean a spus că dorește formarea unei coaliții mondiale anti-Putin pentru a constrânge Rusia să accepte pacea.

Volodimir Zelenski spune că Ucraina va lupta până la capăt - foto EPA-EFE
Volodimir Zelenski spune că Ucraina va lupta până la capăt - foto EPA-EFE

Volodimir Zelenski: ”Nu vă fie frică, vom învinge!”

Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor printr-o postare de pe Facebook să fie calmi și să aibă încredere în armata ucraineană care luptă cu eroism împotriva agresorului venit din Est. Anunțul vine la câteva ore după ce în apropiere de Kiev au fost auzite focuri de artilerie și agențiile de presă internaționale informau că în apropierea aeroportului din Kiev au fost auzite focuri de armă. Zelenski a ordonat introducerea legii marțiale pe teritoriul Ucrainei după ce Kremlinul a ordonat armatei ucrainene să depună armele.

Discursul emoționant al lui Zelenski în fața pericolului

Președintele aflat în al doilea an de mandat al Ucrainei a rostit cu emoție în glas un îndemn către populația civilă care este prinsă în schimbul de focuri.

”Nu vă panicați. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice. Vom apăra pe toată lumea pentru că noi suntem Ucraina”, a spus Zelenski. Conform primelor informații, șase persoane au fost ucide de atacurile cu bombe ale rușilor și 19 oameni sunt dați dispăruți după ce mai multe blocuri de locuințe au fost lovite de rachete și obuze.

În urmă cu puțin timp, Ucraina a cerut Turciei să închidă strâmtorile Dardanele și Bosfor pentru ambarcațiunile sub pavilion rusesc, după ce atacurile rusești vin să confirme faptul că Rusia vrea să ocupe teritoriul de la Marea Neagră al Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net