Imagini greu de urmărit din Harkiv. Zona rezidențială, bombardată de armata rusă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Harkiv, unul dintre cele mai importante orașe din Ucraina, a fost supus unui bombardament comandat de către Federația Rusă, atacând zona rezidențială. Conform Convenției de la Geneva, atacul asupra civililor în timpul unei ofensive militare reprezintă o crimă de război ce contravine cu dreptul internațional.

razboi ucraina rusia

Harkiv este al doilea oraș ca mărime din Ucraina, fiind foarte aproape de granița cu Rusia și pe care trupele lui Vladimir Putin nu au reușit să-l captureze în timpul asediului ce se află la a cincea zi. 

Bombardament asupra civililor

Luni, orașul a fost puternic bombardat, iar imaginile au fost surprinse de civilii ce se aflau în imediata proximitate a atacului. Imaginile prezintă explozii asupră clădirilor civililor, dar și asupra străzilor orașului ucrainean. 

„Harkiv tocmai ce a fost lovit masiv de rachete. Zeci de morți și sute de răniți”, a precizat consilierul ministrului ucrainean de interne citat de Reuters.

Imaginile au circulat prin intermediul grupurilor de Telegram, dar și grupurilor de Reddit, iar unii civili au reușit să surprindă chiar și persoanele nevinovate ce au decedat în timpul asediului.

Din respect pentru persoanele ce au căzut în timpul bombardamentului de la Harkiv, videoclipurile ce conțin imagini explicite nu vor fi furnizate în acest articol.

Joi, 24 februarie, Vladimir Putin a declarat război Ucrainei, folosind un pretext asemănător pe care l-a folosit și Germania în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Administrația de la Kremlin a furnizat imagini false în care este prezentată agresiunea militarilor ucrainieni asupra separatiștilor pro-ruși din regiunile Donețk și Lugansk. Totuși, Moscova a susținut financiar și militar separatiștii încă din 2014, când Federația Rusă a atacat și a anexat ilegal Peninsula Crimeea. 

‼️The Russian shellings of residential areas of Kharkiv ongoing right now ‼️ ‼️Dear German Friends!Please show REAL solidarity with the Ukrainians and BOYCOT all the Russian GOODS‼️ pic.twitter.com/feur3zPu0z

— Andrij Melnyk (@MelnykAndrij) February 28, 2022

Citește și A cincea zi de război în Ucraina. Imagini prin satelit cu trupe ruseşti care se îndreaptă spre Kiev. Belarus, pregătit să atace direct Ucraina

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net