Artiștii români și moldoveni în sprijinul poporului din Ucraina!

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vedetele din România și Moldova și-au dat mâinile și încearcă pe cât pot să ajute refugiațîi din Ucraina să se simtă că acasă acolo unde ajung. Fie că sunt vedete de peste Prut sau români din București, fiecare cum poate da o mâna de ajutor oamenilor care au fugit din calea războiului.

Artiștii români și moldoveni în sprijinul poporului din Ucraina!
Artiștii români și moldoveni în sprijinul poporului din Ucraina!

Unul dintre VIP urile noastre care a ajutat este Virgil Ianțu, prezentator «Câștigă România» de la TVR 2, care a luat acasă o familie de ucrainieni.

Cei care aveți posibilitatea de a ajută, va rog, nu va gânditi de două ori. Prin ce trec acest acești oameni este îngrozitor și totuși, ei rămân extrem de curajoși și demni. Au nevoie de orice le puteți oferi, dar și de căldură și respect. Noi găzduim o mama cu două fetițe care au ajuns aseară din Ukraina după un drum forțe greu. Ea e avocat, au planuri mari și un drum lung în față, iar când am întrebat-o dacă îi e teamă, mi-a spus: «there is only one way for us now»”, a scris Ianțu pe pagină lui și a postat o fotografie cu familia ajutată.

VJ Oana Tache a început, la rândul ei, o campanie la Virgin Radio. Artista a mobilizat pe toată lumea la Tic Talk, la Virgin Radio România. Vedeta, recunoscută pentru implicarea civică de care dă dovadă în ultimii ani, a luat atitudine și a dedicat emisiunea pe care o moderează în weekend, crizei din Ucraina.

Zeci de artiști și vedete au răspuns la apelul lansat și au trimis testimoniale în care își manifestă solidaritatea cu populația din Ucraina. Irina Rimes, Neți Sandu, Alina Eremia, Ana Baniciu, Andreea Antonescu, Oana Cuzino, Alexandra Ungureanu, Ramona Păun, Daniel Pavel de la Survivor, Adrian Nartea, Radu Dumitrescu de la Masterchef, Eugenia Nicolae, Jean Gavril și mulți alții au putut fi auziți la Virgin Radio România declarând că sunt „Solidari cu Ucraina”.

Gabriela Nastas, îngrijorată de soarta părinților ei

Moldoveanca Gabriela Nastas este foarte îngrijorată de soarta părinților ei care sunt în Moldova și ne-a povestit că „părinții mi-au spus că se aud explozii în depărtare. Ei sunt foarte aproape de granița cu Ucraina, la câteva zeci de kilometrii și mi-au povestit cum se aud bombardamente”.

A început să ajute și ea cum poate pe rețele de socializare, să scrie celor care pot ajută și cum ajută. Și Catain Josan, fost câștigător «Megastar» la Prima TV s-a mobilizat. Și el a postat mesaje cu ce este nevoie, cu ce se caută și ce nu, cu adrese unde poți merge și dona și chiar el a făcut donații importante și a lăsat numere de telefoane pentru cei care au nevoie de ele.

„Mobilizare exemplară pe ambele maluri ale Prutului, și nu doar, în întâmpinarea fraților noștri ucraineni, al căror eroism a cucerit inimile întregii lumi! La Moldexpo (#Chișînău),acum mai e nevoie în special de: Plapume; Perne; Saltele de orice fel. Nu se permite să donezi medicamente, dar acestea sunt asigurate”, a scris el pe pagină de instagram unde a lăsat și numere de telefon și câteva linkuri.

La fel a făcut și un alt moldovean cunoscut la noi în țară de la "X Factor", Alex Mataev, care ajută și se pune la dispoziție. Acesta a renunțat să-și mai lanseze și nouă piesă din respect pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina, motivând că o va face la un moment dat când lucrurile se vor liniști.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net