Eroul care conduce armata ucraineană care apără Kievul, vânat de asasini

#Război Ucraina-Rusia

În urmă cu doar câteva zile, președintele Volodimir Zelenski a dezvăluit că serviciile de informații ucrainene au descoperit că el și familia lui sunt țintele unor asasini trimiși de Kremlin la Kiev.

Lupte crâncene se dau în apropiere de Kiev - foto AFP
Lupte crâncene se dau în apropiere de Kiev - foto AFP

Cel de al treilea pe lista morții este nimeni altul decât generalul care conduce apărarea capitalei ucrainene, Oleksandr Sirski.

Cine este generalul care conduce rezistența ucraineană?

Oleksandr Sirski s-a născut la 26 iulie 1965 și începând din 5 august 2019 este Comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei. Înainte de Războiul din Donbas, Sirski a comandat brigada 72 mecanizată și a reușit să urce în grad la nivelul de general. În 2013 a ajuns mâna dreaptă a Șefului Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei și a participat la mai multe operațiuni de cooperare cu NATO. În noiembrie 2013, Oleksandr Sirski, acum în vârstă de 56 de ani, discută cu Ministerul Apărării un plan amplu de transformări în armata ucraineană în concordanță cu standardele NATO. El a ținut în permanență legătura cu grupul de comandă al NATO pentru a se asigura că militarii ucraineni se pregătesc la cele mai înalte standarde.

Generalul Oleksandr Sirski conduce apărarea ucraineană din Kiev - foto Twitter
Generalul Oleksandr Sirski conduce apărarea ucraineană din Kiev - foto Twitter

Erou în războiul din Donbas

Generalul Oleksandr Sirski a devenit Șeful Operațiunii Anti-teroriste în timpul războiului declanșat în estul Ucrainei. A condus operațiunile anti-teroriste și grupurile operative în bătălia de la Debalțeve, din iarna anului 2015, împreună cu generalul Viktor Mujenko, comandantul suprem al Forțelor Armate Ucrainene. Sirski a fost la comanda trupelor ucrainene care s-au luptat la Vuhlehirsk și în satul Ridkodub și care au recuperat Logvinov de sub ocupația separatiștilor pro-ruși. El a fost medaliat pentru fapte de vitejia la scurt timp după victoria înregistrată.

Generalul Sirski conduce apărarea eroică a Kievului

Întreaga planetă este șocată de dârzenia, curajul își înverșunarea cu care ucrainenii luptă să apere Kievul în ciuda bombardamentelor nimicitoare ale armatei ruse și atacurilor susținute de diviziile de blindate. Însă totul i se datorează generalului Sirski și strategiei lui de apărare. Conform presei ucrainene, el i-a instruit în doar câteva săptămâni pe civilii care au pus mâna pe arme să își apere casele învățându-i strategii de luptă specifice gherilei urbane. A stabilit consemne de identificare a trupelor ucrainene după ce rușii au pătruns în Kiev îmbrăcați cu uniforma soldaților ucraineni. Astfel, trupele civile de voluntari au o banderolă galbenă pe braț sau pe picior. În funcție de zile și de ordinele lui Sirski consemnul de identificare în funcție de culori se schimbă de la o zi la alta.

Sirski însărcinat cu apărarea președintelui

Conform presei ucrainene citate de BBC, generalul Oleksandr Sirski se ocupă cu siguranța și paza familiei prezidențiale. El a dispus mutarea și ascunderea în diferite locații secrete din Kiev a lui Volodimir Zelenski și a familiei lui, aceștia fiind în permanență păziți de două divizii de luptători din trupele speciale ucrainene, special antrenați în lupta de comando și anti-tero. Conform ultimelor informații, generalul erou a fost printre cei care au insistat pe lângă Zelenski să le permită civililor accesul la arme pentru a putea să se apare de invadatorii care dispun de o superioritate tehnologică militară evidentă. 400 de mercenari au fost trimiși special de Kremlin în Kiev să lichideze familia prezidențială și pe șefii care conduc rezistența anti-rusească.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net