Adolescenți trimiși la război de Putin. Unii dintre ei nu știau unde sunt duși

#Război Ucraina-Rusia

Războiul ce a început în Ucraina a șocat o lume întreagă. În această luptă au fost implicați, fără să dorească, zeci de mii de oameni.

image

Recent, o fotografie a făcut înconjurul lumii. În aceasta apăreau doi tineri, militari ruși, ce au fost capturați în Ucraina. Aceștia erau extrem de speriați, iar imaginea a stârnit un val de reacții.

Sâmbătă, generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski, a declarat că a capturat aproximativ 200 de soldați ruși. Despre aceștia, generalul a zis că erau ''prost echipați''.

Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional", a declarat acesta, conform CNN.

Generalul-maior a adăugat că soldaților capturați li s-a permis să sune acasă, dar a adăugat că li s-a oferit si apa și mancare.

CNN nu a reușit, însă, să verifice afirmațiile acestuia

Clipurile video ce apar pe rețelele sociale îi prezintă pe soldații ruși, unii dintre ei adolescenți de 17-19 ani. Aceștia plâng și spun că nici nu știau că sunt trimiși la război.

  „Continuam manevrele”, „Doar mi-au spus să merg în Ucraina” sau „Nici nu știam că mergem la război” sunt câteva din răspunsurile date de soldați, majoritatea tineri, atunci când sunt întrebați de ce au venit în Ucraina.

  „Sunt în captivitate, tată. Trebuie să decidem ce să facem. Da, mama, sunt prizonier în Ucraina. Au spus să merg în Ucraina, am plecat, mamă. Nimeni nu știa nimic. Nu știu ce să fac. Trebuie decis ceva. Am nevoie de ajutor. Toată lumea s-a dus. Nu cunosc zona din Ucraina. Mamă, contactează comandanții, sună pe cineva”, sunt cuvintele pline de spaimă ale unui soldat capturat ce au făcut înconjurul planetei.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei anunță că a fost realizat un site unde sunt publicate informații despre soldații ruși din țara lor. Ucraina se află în război cu Rusia, din data de 24 februarie, când au fost atacați.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net