Guvernul României va trimite muniție și echipamente militare în Ucraina

Ultima actualizare:

Guvernul României va trimite în Ucraina ajutoare constând în muniție, echipament militar, combustibili și alte materiale necesare, în valoare de 3 milioane de euro.

Guvernul României va trimite muniție și echipamente militare în Ucraina
Guvernul României va trimite muniție și echipamente militare în Ucraina

Guvernul României a decis să își manifeste în mod concret solidariatea cu vecinii ucrainieni și va trimite în ajutorul trupelor muniție, combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente, în valoare totală de 3 milioane de euro. 

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a mai anunțat în cursul zilei de azi că răniții ucrainieni, civili șli soldați, vor fi preluați de rețeaua de sănătate din România. 

Potrivit ultimelor informații, executivul a primit oferte 1.269 oferte de susținere a sinistraților ucrainieni care au venit pe teritoriul României, în fuga disperată din calea războiului. 

 Societății civile, agenți economici și voluntari s-au mobilizat pentru a ajuta refugiații din Ucraina oferindu-le ajutoare constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport. 

Românii s-au mobilizat pentru a primi refugiați în timp ce războiul devine tot mai dur

La vama Siret cetățenii români i-au întâmpinat pe ucrainienii care trec granița cu alimente, ceai, pături și oferte de cazare în pensiuni, hoteluri, sau chiar în propriile case. 

Ministerul de Interne din România a început de ieri primei tabere mobile, în apropierea vămii de la Siret. Spațiul va adăposti 201 persoane, iar statul român urmează să pună la dispoziție 38 de astfel de centre. 

Situația devine din ce în ce mai critică în ceea ce privește starea refugiaților, mulți dintre ei sunt nevoiți să aștepte și 24 de ore în frig cu copii mici de mână pentru a trece granița cu România. 

Peste 31 de mii de ucraineni au intrat în România în primele trei zile de război. Sâmbătă dimmineață 6.623 au trecut granița țării noastre. 

Bătălia din Ucraina se dă acum pentru invadarea orașului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, inițiativă menită să descurajeze trupele ucrainiene.

Cetățenii din Ucraina încearcă din răsputeri să țină piept armatelor ruse și să oprească invazia în teritoriu. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net