Un britanic luptă în prima linie alături de ucraineni: ”Este îngrozitor ce se întâmplă!”

#Război Ucraina-Rusia

El este britanicul care luptă în prima linie împotriva rușilor invadatori, au titrat cu mândrie jurnaliștii de la Daily Mail.

Shaun Pinner, 48 de ani, luptă alături de trupele ucrainene - captură video Channel 4
Shaun Pinner, 48 de ani, luptă alături de trupele ucrainene - captură video Channel 4

Shaun Pinner, 48 de ani, este un rezervist englez care a luptat alături de ucraineni împotriva rușilor încă de la începutul războiului din Crimeea, din 2014. El a declarat pentru Channel 4 din Anglia că este un haos de nedescris în prima linie și că divizia lui a înregistrat mai multe pierderi de vieți omenești în confruntările sângeroase cu inamicul.

Cartoiere întregi rase de pe fața pământului de bombardamentul rusesc - foto Twitter
Cartoiere întregi rase de pe fața pământului de bombardamentul rusesc - foto Twitter

Cine este luptătorul britanic de elită?

Shaun Pinner a făcut parte din trupele de infanterie ale Regimentului Regal Englez care au luptat în Afganistan. El a devenit ”soldat sub contract” și din 2014 a luptat alături de armata ucraineană împotriva trupelor rusești și separatiste din Donbas. ”Este un haos de nedescris în prima linie. Mi-au murit mulți camarazi de arme. Este un măcel și diferențele de dotare cu armament sunt uriașe, dar moralul trupelor este unul bun și toată lumea va lupta până la capăt”, a declarat el pentru postuyl de televiziune britanic Channel 4.

Trei surori ucrainence luptă alături de armată să își apere țara - foto Twitter
Trei surori ucrainence luptă alături de armată să își apere țara - foto Twitter

Britanicul implicat în apărarea Kievului

Shaun Pinner a fost nevoit să își părăsească unitatea care lupta în Donbas după ce aceasta a fost suplimentată cu luptători civili și să vină în Kiev.

El a postat pe rețelele sociale imagini cu capitala Ucrainei după bombardamentele îngrozitoare la care a fost supusă. ”Nu vă pot dezvălui unde mă aflu pentru că este o operațiune secretă. Este un devărat măcel! Școlile au fost distruse, cartiere întregi de locuințe au fost șterse de pe fața pământului și este clar că inamicul nu ține cont în cine trage, civili sau militari”, a declarat luptătorul, care a subliniat că locul în care se află ”a fost un orășel prosper și plin de viață până să vină ”Armata Roșie”.

Autoritățile sanitare ucrainene au declarat încă de miercuri că bilanțul civililor uciși în bombardamente este de peste 2.000.

Școală distrusă în Harkov - foto Twitter
Școală distrusă în Harkov - foto Twitter

Mii de foști militari europeni au anunțat că pleacă să lupte în Ucraina

Războiul din Ucraina a încetat să mai fie un conflict regional, susține Daily Mail. Estoni, lituanieni și chiar și din luptători Belarus au sosit în ultimele zile pe teritoriul Ucrainei pentru a lupta alături de armata ucraineană. Britanicul Leon Dawson, de 37 de ani, a plecat pe front ca voluntar și speră ca experiența lui din armată să ajute la obținerea victoriei atât de meritate de ucraineni.

Rusia a avertizat în repetate rânduri că va reacționa dur în cazul în care NATO va interveni în conflictul din Ucraina, dar trebuie să accepte că, la fel ca în cazul rezerviștilor ruși separatiști din Luhansk și Donețk, foștii militari din Occident se pot înrola voluntar și să lupte alături de trupele Civile de Apărare Teritorială.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net