Putin a făcut paradă de mâncăruri fine la masa oferită președintelui Macron: creveți, carne de ren și deserturi franțuzești

Întâlnirea istorică dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron la Kremlin s-a lăsat și cu o cină fastuoasă, nu doar cu glume pe seama mesei uriașe la capetele căreia s-au așezat cei doi lideri.

image
Putin și Macron au discutat despre criza din Ucraina la Kremlin. Foto: EPA-EFE

Pentru presa din Franța, întâlnirea dintre președintele Macron și Vladimir Putin a reprezentat un exemplu de umilire publică. Jurnaliștii, dar și adversarii politici ai președintelui francezi au calificat drept inadecvat decorul folosit de autoritățile ruse.

O masă ovală lungă de câțiva metri, din marmură albă, susținută de trei picioare masive împodobite cu coloane, cu un buchet de flori firav chiar în mijlocul ei și cu cei doi lideri de stat la capetele ei. E drept, un decor cel puțin neobișnuit pentru întâlnirea ”între patru ochi” de luni, 7 februarie, care a durat mai bine de cinci ore și jumătate și a avut drept singur subiect criza din Ucraina.

Ce a spus președintele Macron despre masa de câțiva metri

Chiar dacă adversarii politici ai președintelui Emmanuel Macron s-au grăbit să interpreteze această punere în scenă drept un mesaj prin care președintele rus a vrut să-l pună la punct pe omologul său francez, e puțin probabil să fi fost vorba despre așa ceva.

Nu mai departe de săptămâna trecută, prim-ministrul maghiar, un apropiat al puterii de la Kremlin, a fost primit în aceleași condiții. De asemenea, Victor Orban a fost pus în situația de a toasta de la distanță în întâlnirea sa cu Putin.

Macron însuși a pus totul pe seama protocolului strict anti-Covid pe care autoritățile ruse au încercat să-l aplice. ”Cred că a fost vorba despre protocolul de sănătate pe care Putin a vrut să-l impună, dar aceasta nu a dăunat în niciun fel dezbaterii”, a explicat președintele francez.

Președintele Putin s-a revanșat la cină

Vladimir Putin a lăsat austeritatea deoparte la cina de după discuții. Președintele rus a pregătit un ospăț regal, de ispirație franțuzească, dar cu note rusești, pentru președintele Macron.

Redactorul-șef al publicației Paris Match a dezvăluit meniul savurat de cei doi președinți după discuțiile tensionate despre situația din Ucraina.

Putin l-a așteptat pe Macron cu cartofi cu creveți, ravioli cu spanac, sorbet de ghimbir, supă din cinci feluri de pește, carne de ren cu cartofi dulci și mure sau friptură de sturion cu cușcuș, pentru felul principal, și la desert trată de pere cu înghețată de vanilie.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
Regina Elisabeta
BeFunky collage (12) jpg
Ioana Petric jpg
Coreea de Nord FOTO Shutterstock
ambasada sua la moscova
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta