Ministrul Ap─âr─ârii, despre amenin┼úarea nuclear─â a lui Putin: ┬źNici nebunii nu vor s─â se sinucid─â┬╗

Ministrul Ap─âr─ârii, Vasile D├«ncu, a comentat joi sear─â amenin╚Ťarea nuclear─â a lui Vladimir Putin, care ╚Ťine ├«ntreaga planet─â ├«n alert─â. El a explicat ╚Öi ce ├«nseamn─â mecanismul valizei nucleare.

image
Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Ministrul Ap─âr─ârii a afirmat c─â amenin┼úarea nuclear─â a pre┼čedintelui rus Vladimir Putin va r─âm├óne la stadiul de amenin┼úare, pentru c─â fiecare ╚Ťar─â cunoa╚Öte poten╚Ťialul nuclear al celorlalte state. ÔÇŁNici nebunii nu vor s─â se sinucid─âÔÇŁ, a afirmat D├«ncu.

Vasile D├«ncu: "Fiecare ┼čtie ce poten┼úial nuclear are cel─âlalt"

ÔÇŁAmenin┼úarea nuclear─â este o amenin┼úare de descurajare. A fost escaladare s─â aib─â to┼úi arme nucleare, ca s─â se team─â unul de altul, s─â se anuleze posibila nebunie a unui om, pentru c─â nimeni nu vrea s─â se sinucid─â, nici nebunii nu vor s─â se sinucid─â. Din perspectiva asta este improbabil s─â ├«nceap─â cineva un r─âzboi ├«n care se sinucide ┼či pe sine, pentru c─â fiecare ┼čtie ce poten┼úial nuclear are cel─âlaltÔÇŁ, a declarat Vasile D├«ncu la Digi 24.

ÔÇŁAmenin┼úarea nuclear─â este de mult─â vreme ┼či r─âm├óne o amenin┼úare. Este un fel de ultima posibilitate ┼či una la care nimeni nu poate apela niciodat─âÔÇŁ, a mai declarat D├«ncu pentru sursa citat─â.

Vasile D├«ncu a explicat ╚Öi mecanismul valizei nucleare ╚Öi spune c─â, de┼či decizia politic─â de a folosi armament nuclear ar putea fi luat─â de Rusia, p├ón─â la punerea ├«n practic─â ar fi o serie de decizii tehnice ┼či nu crede c─â acest lucru se va ├«nt├ómpla.

Vasile Dîncu: "Butonul roșu e doar o metaforă"

ÔÇŁMecanismul valizei nucleare, despre care vorbim noi, cu un buton ro┼ču pe care ar ap─âsa un nebun din gre┼čeal─â sau un copil care se joac─â ├«n jurul valizei, este doar o metafor─â, pentru c─â este un mecanism. Dac─â decizia politic─â o poate unul singur, pentru c─â am v─âzut generali speria┼úi ├«n jurul lui Putin, oameni care nu se puteau controla ┼či pe care ├«i ┼úinea la distan┼ú─â de 20 de metri... Decizia politic─â s-ar putea lua, dar exist─â o serie de decizii, decizii tehnice p├ón─â a pune ├«n aplicare. E un lung ┼čir de decizii tehnice pentru a pune asta. Credem c─â nu se poate face asta ┼či din punct de vedere proceduralÔÇŁ, a mai afirmat D├«ncu. ┬á

Pe 27 februarie, ├«n cea de-a patra zi a r─âzboiului din Ucraina, Vladimir Putin a ordonat ministrului Ap─âr─ârii, Serghei ╚śoigu, s─â ridice gradul de alert─â pentru for╚Ťele nucleare. Decizia a fost luat─â din cauza pozi╚Ťiei agresive a ╚Ť─ârilor NATO, sus╚Ťine liderul de la Kremlin.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á┬á

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
FotoJet (2) jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg