Ministrul Apărării, despre ameninţarea nucleară a lui Putin: «Nici nebunii nu vor să se sinucidă»

#Război Ucraina-Rusia

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a comentat joi seară amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin, care ține întreaga planetă în alertă. El a explicat și ce înseamnă mecanismul valizei nucleare.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării
Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Ministrul Apărării a afirmat că ameninţarea nucleară a preşedintelui rus Vladimir Putin va rămâne la stadiul de ameninţare, pentru că fiecare țară cunoaște potențialul nuclear al celorlalte state. ”Nici nebunii nu vor să se sinucidă”, a afirmat Dîncu.

Vasile Dîncu: "Fiecare ştie ce potenţial nuclear are celălalt"

Ameninţarea nucleară este o ameninţare de descurajare. A fost escaladare să aibă toţi arme nucleare, ca să se teamă unul de altul, să se anuleze posibila nebunie a unui om, pentru că nimeni nu vrea să se sinucidă, nici nebunii nu vor să se sinucidă. Din perspectiva asta este improbabil să înceapă cineva un război în care se sinucide şi pe sine, pentru că fiecare ştie ce potenţial nuclear are celălalt”, a declarat Vasile Dîncu la Digi 24.

Ameninţarea nucleară este de multă vreme şi rămâne o ameninţare. Este un fel de ultima posibilitate şi una la care nimeni nu poate apela niciodată”, a mai declarat Dîncu pentru sursa citată.

Vasile Dîncu a explicat și mecanismul valizei nucleare și spune că, deşi decizia politică de a folosi armament nuclear ar putea fi luată de Rusia, până la punerea în practică ar fi o serie de decizii tehnice şi nu crede că acest lucru se va întâmpla.

Vasile Dîncu: "Butonul roșu e doar o metaforă"

Mecanismul valizei nucleare, despre care vorbim noi, cu un buton roşu pe care ar apăsa un nebun din greşeală sau un copil care se joacă în jurul valizei, este doar o metaforă, pentru că este un mecanism. Dacă decizia politică o poate unul singur, pentru că am văzut generali speriaţi în jurul lui Putin, oameni care nu se puteau controla şi pe care îi ţinea la distanţă de 20 de metri... Decizia politică s-ar putea lua, dar există o serie de decizii, decizii tehnice până a pune în aplicare. E un lung şir de decizii tehnice pentru a pune asta. Credem că nu se poate face asta şi din punct de vedere procedural”, a mai afirmat Dîncu.  

Pe 27 februarie, în cea de-a patra zi a războiului din Ucraina, Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare. Decizia a fost luată din cauza poziției agresive a țărilor NATO, susține liderul de la Kremlin.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net