De ce întârzie mereu Putin? Motivele sinistre pentru care îi face pe toți să aștepte. Regina, Papa și Obama au pățit-o

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin întârzie mereu. I-a făcut să-l aștepte și pe Regina Elisabeta a II-a, și pe papa Francisc. Ține să-i facă să-l aștepte pe rivali și pe oamenii importanți.

Vladimir Putin. Foto: GettyImages
Vladimir Putin. Foto: GettyImages

Președintele rus Vladimir Putin întârzie mereu din motive sinistre, scrie ziarul britanic ”Daily Mirror”. Există câteva teorii privitoare la motivele care îl determină să îi facă să aștepte mai ales pe oamenii importanți. Putin îi face să aștepte incredibil de îndelungat pe liderii lumii, ajungând să întârzie până la patru ore la întâlnirile cu aceștia.

Nu-i pasă de nimeni lui Putin

Lui Vladimir Putin, care a declanșat un război de mare cruzime împotriva Ucrainei, nu-i pasă pe cine ofensează prin faptul că întârzie, fie că e un politician din altă țară, fie Regina Marii Britanii sau papa. Chiar din primele zile ale președinției sale, lipsa sa de punctualitate a devenit proverbială. Pentru el, o întârziere de ”numai o oră și jumătate” este văzută drept un semn de ”cel mai mare respect”.

Nu întârzie la conferințele de presă

Demnitarilor și oficialilor cu mari puteri li se face milă de consilierii lui Putin care ar fi făcuți să aștepte cu orele de șeful lor. În schimb, se spune că liderul de la Kremlin nu întârzie niciodată la conferințele de presă de la televiziune și când trebuie să țină discursuri sau la interviuri. De aceea toată lumea se întreabă de ce întârzie întodeauna la întâlniri.

Regina l-a așteptat 14 minute

În timpul vizitei de stat pe care a făcut-o în Marea Britanie, în 2013, Putin a provocat stupoare la palatul Buckingham, când a făcut-o pe Regina Elisabeta a II-a să-l aștepte aproape 14 minute. Apoi, în 2004, și-a dovedit lipsa de respect când i-a făcut să aștepte pe părinții unor copii uciși în urma unei prăbușiri de avion, timp de două ore, la cimitir.

Papa l-a așteptat mult timp

După ce l-a făcut pe papa Francisc să-l aștepte 50 de minute la o întâlnire, în 2013, a doua oară a decis să-l facă mai îndelung să-l aștepte pe liderul Bisericii Catolice. Astfel, în 2015, Putin a sosit la Vatican cu o întârziere de o oră și 20 de minute, după ce a petrecut un timp cu premierul Matteo Renzi. În acest timp, angajații papei au termurat afară în frig, fiindcă era luna noiembrie.

Și pe Obama l-a făcut să aștepte

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dimitri Peskov, a spus jurnaliștilor că președintele rus nu l-a făcut să aștepte pe papa în mod deliberat. Și pe americani Putin i-a făcut să aștepte. În 2012, liderul rus l-a făcut să-l aștepte pe secretarul american de stat John Kerry, la Moscova, timp de trei ore. Fostul președinte american Barack Obama a trebuit să-și amâne planurile cu 40 de minute în același an, din cauza unei întârzieri a lui Putin.

Cel mai mult l-a așteptat Angela Merkel

Dar cea mai lungă așteptare a lui Putin a trebuit să o suporte fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel. Ea l-a așteptat timpul record de patru ore și 15 minute. L-au mai așteptat mult fostul președinte ucrainean, Viktor Ianukovici, patru ore, și liderii din Belarus și Japonia, câte trei ore. Și fosta lui soție, Liudmila Putina, a dezvăluit că a făcut-o totdeauna să-l aștepte la întâlniri.

Întârzierea, un joc psihologic

Mulți experți cred că lipsa de punctualitate a lui Putin face parte dintr-un joc psihologic. Comentatorul politic Dmitri Abramov spune că întârzierile lui Putin provin din dorința de a demonstra că ocupă ”locul țarului” în politica mondială, ca pe vremea gloriei imperiului rus. Alții susțin cu totul altă terorie privitor la de ce întârzie mereu Putin, explicând că întârzierile sunt cauzate de faptul că face cercetări amănunțite înainte de întâlnirile de înalt nivel.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net