Ce avere are, de fapt, Regina Elisabeta. Ea va plăti cele 14 milioane de euro pe care Andrew le datorează victimei sale

Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a este, se pare, cea care îl va ajuta pe Prinţul Andrew să plăteasă suma pe care trebuie să i-o dea Virginei Giuffre, după ce au ajuns la înţelegere. Andrew este falit, însă Regina are o avere impresionantă şi are de unde face rost de bani. Iată ce are în conturi Elisabeta şi ce afaceri ale Casei Regale îi aduc anual sume importunate.

Regina Elisabeta şi Prinţul Andrew foto: AFP
Regina Elisabeta şi Prinţul Andrew foto: AFP

S-ar părea că Andrew este nevoit să apeleze la ajutorul mamei sale, Regina Elisabeta, după ce a ajuns la o înţelegere cu Virginia Giuffre. Conform mirror.co.uk, suma vehiculată este de 14 milioane de euro, bani pe cre Andrew nu îi are însă.

“Era strâns cu uşa. Dacă depunea mărturie, ar fi ieşit şi mai şifonat, nimeni nu îl mai putea salva”, au declarat surse din preajma familiei regale, despre decizia lui Andrew de a ajunge la o înţelegere, în locul procesului de viol care urma să înceapă în martie.

Regina Elisabeta, avere de 435 de milioane de euro

Dacă Andrew este falit, mama sa are o avere impresionantă, aşa că ea este cea care îl va ajuta să plătească lui Giuffre suma promisă. Astfel, Regina Elisabeta va scoate bani din conturile ei, care s-a ridica la o valoare netă de peste 435 de milioane de euro, conform datelor din 2021. 

În 2017, valoarea întregii familii regale era undeva la 84 de miliarde de euro.

Totuşi, finanţele directe ale Reginei Elisabeta sunt mai greu de calculate, pentru că există mai multe restricţii şi clauze pe lucrurile pe care le deţine.

La ce bani are acces Regina Elisabeta

Astfel, Regina cheltuie, în viaţa de zi cu zi, bani din trei “oale” diferite – banii oficiali,  venituri private ale familiei şi banii săi personali.

Banii oficiali sunt cei care vin direct de la guvern, din taxele publice, an de an. Veniturile private se referă la banii generaţi de Ducatul Lancester, care se află în proprietatea Reginei şi incluse în jur de 18.000 de hectare în Anglia şi Ţara Galilor. Regina nu poate face ce vrea cu Ducatul, care este condus de altcineva, dar ea primeşte toate profiturile anuale, ceea ce înseamnă milioane de euro.

Aceşti bani sunt consideraţi banii personali ai Reginei.  Din ei, Elisabeta plăteşte taxe la stat şi acoperă costurile pentru viaţa de zi cu zi a mai multor membri ai familiei, printre care Andrew.

Regina va lua din banii personali suma necesară lui Andrew

Conform unor experţi, dacă Regina va plăti suma din înţelegerea dintre Andrew şi Virginia Giuffre, ea va lua bani din profiturile Ducatului Lancester. Ei susţin că sursa plăţii către Giuffre este un lucru de interes public, iar familia regală trebuie să spună clar de unde vor fi luaţi banii. Asta datorită faptului că, deşi Andrew nu mai are titluri regale, el este o persoană publică şi parte a unei familii care are acces la tronul Regatului Unit.

Ce alte bunuri mai deţine Regina

Deşi Regina Elisabeta deţine vaste proprităţi şi terenuri, ele nu sunt ale ei personal. Ea le deţine ca parte a rolului său de suverna al Marii Britanii. Astfel spus, reşedinţele de stat, cum este Palatul Buckingham, sunt ale Elisabetei până nu va mai fi tron. Atunci, ele vor trece la următorul rege, care va fi, cel mai probabil Charles. La fel se întâmplă şi cu obiecte de artă din patrimonial Reginei, cum ar fi bijuteriile Coroanei.

 Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net