Mesajul americanilor pentru români: «Suntem aici ca să vă protejăm»

În contextul în care amenințarea rusă pare din ce în ce mai aproape de țara noastră și nimeni nu poate spune exact care sunt, de fapt, intențiile lui Vladimir Putin, reprezentanții autorităților americane dau asigurări că ”România este în siguranță”.

image

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite în România a transmis un mesaj încurajator pentru țara noastră. Într-un interviu pentru Digi 24, David Muniz a declarat că americanii sunt pregătiți să ofere și mai mult sprijin României dacă situația o va cere.

Șeful misiunii diplomatice a SUA a mai spus că investitorii americani sunt interesați de sectorul energetic, cu atât mai mult cu cât România s-a poziționat deja ca lider în regiune, susținând că vrea să ajute la obținerea independenței energetice a Europei.

”Statele Unite sunt aici cu forţe mari, ca aliat NATO. Suntem umăr la umăr alături de voi și ceilalți aliați ai noștri aici, în România. NATO este cea mai puternică alianţă militară din istorie. Spunem frecvent asta şi cred că acum demonstrăm asta. Ce înseamnă? Este o alianţă a statelor democratice şi apărăm valorile democratice.

Lupta care se derulează în vecinătate, acest război tragic pe care dl. Putin l-a început voit, este un exemplu al ameninţării la adresa ţărilor noastre, a modului nostru de viaţă şi a valorilor noastre. Şi vedeţi astăzi că apărăm toate acestea. Și este important, așa cum ai spus, această unitate pe care o vedem între aliați. Cred că l-a surprins pe dl. Putin, într-o oarecare măsură, să vadă cât de repede şi puternic ne-am unit ca să ne opunem lui, ca să luăm măsuri să oprim ceea ce face”, a declarat David Muniz.

David Muniz: ”România este în siguranță”

David Muniz a salutat reacția statelor europene la arsiunea Rusiei.

”Este important, cred, pentru români să înțeleagă că sunt bine protejați în cadrul alianței NATO, că orice atac, pe orice bucăţică, orice centimetru din teritoriul oricărui aliat este un atac asupra noastră a tuturor.  Am avut privilegiul să merg recent la Mihail Kogălniceanu, unde am văzut la un loc contingente din Germania și Italia și, desigur, Statele Unite și România. Acum auzim că Belgia şi alţi aliaţi trimit trupe.

Acesta este un semn vizibil de reasigurare pentru noi toți că alianța noastră funcționează și este puternică. Acesta a fost un lucru minunat pe care l-am văzut. Așa că vreau să le spun telespectatorilor să știe că suntem aici ca aliați, ca să vă protejăm. România este în siguranţă.”

Vicepreședinta Kamala Harris va veni în România

Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, va veni în vizită în România și Polonia săptămâna viitoare, în contextul invaziei rusești în Ucraina.

”Vicepreședinta Kamala Harris va călători la Varșovia, Polonia și București, România între 9 și 11 martie. Vizita sa va demonstra puterea și unitatea alianței NATO și sprijinul Statelore Unite pentru aliații de pe Flancul Estic al NATO în fața agresiunii ruse. Va sublinia, de asemenea, eforturile noastre colective pentru sprijinirea poporului ucrainean.

În timpul întâlnirilor sale cu liderii polonezi și români, vicepreședinta va întări coordonarea noastră strânsă ca răspuns la invazia rusească neprovocată și nejustificată”, a transmis Casa Albă printr-un comunicat.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Brad Pitt (5) jpg
tanara dezbracata in pat jpg
andreea esca 6 png
fiii lui adrian nastase jpg
cub anda calin png
elevi cursuri
Armata Roşie Fototeca Online a Comunismului Românesc
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg