VIDEO Ultimul dans. Mirele, mireasa și alți 100 de nuntași au murit într-un incendiu devastator în Irak

Ultima actualizare:

Tragedie de proporții în Irak, noaptea trecută. Cel puțin 100 de oameni au murit într-un incendiu devastator la o petrecerea de nuntă. Printre victime ar fi și mirele și mireasa, anunță presa locală. Filmările din timpul evenimentului îi arată pe cei doi miri dansând în momentul în care izbucnește icendiul și se declanșează haosul. Autoritățile irakiene au raportat că sunt cel puțin 100 de morți și 150 de răniți.

În momentul incendiului avea loc dansul mirilor. Foto: captură youtube
În momentul incendiului avea loc dansul mirilor. Foto: captură youtube

Incendiul ar fi izbucnit în momentul în care s-au aprins artificiile.

Incendiul ar fi izbucnit de la artificii

Incendiul ar fi izbucnit în momentul în care s-au aprins artificiile.

O desfășurare de forțe impresionantă a avut loc la fața locului pentru salvarea răniților. Rapoartele indică și 150 de răniți, relatează BBC.

Deocamdată nu se știe ce a provocat incendiul, dar primele rapoarte spun că acesta a izbucnit după ce au fost aprinse focuri de artificii.

Este posibil ca panourile inflamabile din locație să fi alimentat flăcările, făcând ca părți ale tavanului să ia foc și să cadă.

„Incendiul a dus la prăbușirea unor părți ale halei ca urmare a utilizării materialelor de construcție foarte inflamabile și ieftine, care se prăbușesc în câteva minute când izbucnește incendiul”, a declarat Direcția de Apărare Civilă a Irakului, citată de agenția de presă de stat INA.

O fotografie postată de Nina a arătat zeci de pompieri luptându-se cu incendiul, iar imagini de la jurnaliştii locali de pe reţelele sociale arată rămăşiţele carbonizate din interiorul sălii de evenimente.

Mirele și mireasa ar fi murit în incendiu 

Au fost informații contradictorii despre soarta mirilor. Presa locală ar fi anunțat că aceștia sunt la spital răniți, însă noi informații îi dau pe cei doi tineri morți la locul incendiului.

Imagini surprinse în timpul nunții îi arată pe cei doi miri dansând, ăn momentul în care totul în jurul lor s-a aprins. 

O fotografie cu mirii înainte de dezastru. Foto: captura video youtube
O fotografie cu mirii înainte de dezastru. Foto: captura video youtube

Zeci de ambulanțe au sosit la fața locului și un număr mare de pompieri într-o acțiune dramatică de a salva cât mai mulți dintre nuntași. 

Pompierii au putut fi văzuți cățărându-se peste clădirea aproape prăbușită în căutarea supraviețuitorilor.

După miezul nopţii, în curtea spitalului erau adunate zeci de persoane, rude ale victimelor sau locuitori veniţi săi doneze sânge, potrivit presei irakiene.

image
image
image
image
image
image
taximetrist erou facebook jpg
2 artificii 1922753369 jpg jpeg
1 dieta cu castraveti jpg jpeg
Chef Scărlătescu 2 jpg
Pasajul Europa Unita   Captura Foto Facebook jpeg
Calorifer shutterstock 2096791672B jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image png