Vladimir Putin pronunță pentru prima oară numele lui Navalnîi și face o declarație cinică despre moartea lui

Vladimir Putin a fost reales președintele Federației Ruse pentru următorii şase ani potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor prezidenţiale. În primul său discurs, Putin a prezentat portretul unei Rusii „consolidate" de victoria sa şi care nu se va lăsa "intimidată" de adversarii săi, transmite AFP, citată de Agerpres. Liderul de la Kremlin a făcut și prima declarație despre moartea lui Aleksei Navalnîi.

„Se întâmplă”

Imediat după ce a fost confirmat lider al Kremlinului, Putin a vorbit în premieră despre Navalnîi
Imediat după ce a fost confirmat lider al Kremlinului, Putin a vorbit în premieră despre Navalnîi

Stăpânul Kremlinului, aflat la putere de aproape un sfert de secol, a întrunit peste 87% din voturi după numărarea a 98% din buletinele de vot, potrivit agenţiei oficiale ruse Ria Novosti care citează comisia electorală. Acesta este cel mai bun rezultat al său, la încheierea unui scrutin din care a fost exclusă opoziţia.

În primele sale comentarii referitoare la moartea lui Navalnîi, Putin a spus despre decesul acestuia: "Se întâmplă. Nu se poate face nimic în privinţa asta. Asta e viaţa".

Declarația a fost neobişnuită deoarece Putin a făcut referire în mod repetat la Navalnîi pronunţându-i numele pentru prima dată în ultimii ani.

Putin a declarat luni, tot fără a oferi dovezi, că, cu câteva zile înainte de moartea lui Navalnîi, "anumiţi colegi, nu din administraţia (prezidenţială)" i-au vorbit despre "o idee de a-l schimba pe Navalnîi cu anumite persoane deţinute în penitenciare din ţări occidentale". El a spus că a susţinut ideea.

"Credeţi sau nu, dar persoana care vorbea cu mine nici măcar nu şi-a terminat fraza când am spus: "Sunt de acord", a declarat Putin ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist despre moartea lui Navalnîi. El a adăugat că singura sa condiţie a fost ca Navalnîi să nu se întoarcă în Rusia.

„Dar, din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a spus Putin.

Ce a scris pe buletinul de vot Iulia Navalnaia, văduva opozantului

Iulia Navalnaia a votat duminică la Ambasada Rusiei din Berlin, unde rușii au format o coadă impresionantă la ora prânzului, când a avut loc „Amiaza împotriva lui Putin”, prin care rușii din Federație și din întreaga lume au protestat față de liderul de la Kremlin.

Iulia Navalnaia a declarat că a scris numele de familie al soţului ei, Navalnîi, pe buletinul de vot pentru alegerile prezidenţiale din Rusia, după ce a făcut apel la simpatizanţii opoziţiei să procedeze la fel pentru a protesta față de Vladimir Putin.

„Bineînţeles, am scris numele 'Navalnîi' pentru că este imposibil ca la o lună înainte de alegeri, principalul opozant al lui Putin, deja încarcerat, să fie ucis”, a declarat ea presei după ce a votat la ambasada rusă din Berlin, potrivit Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net