Vladimir Putin și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2018

simeon stalpnicul png
Putin va candida la alegerile prezidențiale din Rusia, din 2018Foto: AFP

Lui Vladimir Putin îi place să se afle în fruntea Federației Ruse, chiar dacă este lider de peste zeve ani. El a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2018 și are toate șansele să câștige din nou.

Vladimir Putin se află la putere încă din 2000, atât în calitate de președinte (trei mandate), cât și ca prim-ministru. Dacă va fi reales, va sta la conducerea Rusiei până în 2024.

„Îmi voi înainta candidatura pentru funcția de președinte al Federației Ruse”, a declarat Putin, într-un discurs susținut în fața muncitorilor unei fabrici din orașul Nijni Novgorod, conform BBC.

Printre contracandidații săi se află și Ksenia Sobceak, care este fiica lui Anatoli Sobceak, fostul primar al Sankt Petersburgului (1991-1996). De familia acesteia, pe Putin îl leagă mai multe amintiri. A spus cândva despre Anatoli că a fost unul dintre mentorii săi, iar în perioada când a fost primar în Sankt Petersburg, Putin era viceprimar. Anatoli a părăsit Rusia prin 1996, pentru că fusese urmărit penal.

Când s-a întors în țară, în 1999, Putin devenise deja premier. Anatoli a murit un an mai târziu, trezind la acea vreme suspiciunea că ar fi fost otrăvit.

cub florin zamfirescu png
BeFunky collage (18) jpg
mugur mihaescu jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
marilyn monroe
cub iosif rotaru png
Declic Ministrul Mediului
cub bromania png
The Oppidum propune cel mai mare buncăr pentru miliardari din lume FOTO Oppidum/Mega
marcel ciolacu jpeg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg