Vrei să trăieşti peste 100 de ani? Te învaţă ei cum

Ultima actualizare:

    Cei mai în vârstă oameni ai planetei şi-au dezvăluit tainele  unei vieţi lungi, demne de Cartea Recordurilor
Cei mai în vârstă oameni ai planetei şi-au dezvăluit tainele unei vieţi lungi, demne de Cartea Recordurilor

Într-un sătuc din Italia, din cei 700 de locuitori, 81 au peste 100 de ani. Secretul? Sex, rozmarin şi mâncare proaspătă consumată la timp, de cinci ori pe zi. Click! v-a relatat săptămâna aceasta povestea localnicilor din Acciaroli. O echipă mixtă de cercetători a studiat şase luni viaţa localnicilor pentru a afla secretul vieţii “fără bătrâneţe”.

Cine nu are bătrâni să îşi cumpere, spune o veche vorbă din popor! Şi atunci când auzim că cineva a împlinit suta de ani, ne întrebăm automat: “Oare ce a mâncat şi ce a făcut de a trăit atâta?”.La toate aceste întrebări ne răspund chiar cei mai bătrâni oameni ai planetei, într-un articol publicat de The Telegraph. Emma Morano, din Italia, este unul dintre cele mai bune exemple. Femeia care s-a născut în 1899 şi trăieşte de mai bine de un veac în Pallanza, Italia, susţine că ouăle crude sunt secretul longevităţii.

În fiecare dimineaţă, pe inima goală, femeia, care are o armată de stră-stră-strănepoţi, bea un pahar cu apă şi mănâncă un ou crud. Bătrâna nu-şi aminteşte să fi fost vreodată bolnavă serios şi să meargă prin spitale. A avut o viaţă frumoasă după ce a divorţat în 1938 de soţul ei care era extrem de violent şi şi-a refăcut apoi viaţa. A pierdut un copil în 1937, dar după aceea “blestemele s-au spart” şi nu a mai avut parte de multă tristeţe. Femeia merge în fiecare duminică la biserică, mănâncă de patru ori pe zi salate, cu ulei de măsline şi toată lumea din cartier ştie că face cele mai gustoase paste. Nu a făcut niciodată excese, dar un pahar de vin roşu pe zi a devenit obişnuinţă încă de când avea 50 de ani. Deşi nu a fumat niciodată, recunoaşte că este o mare băutoare de cafea şi adoră brânzeturile şi preparatele din carne roşie sau peşte. La 29 noiembrie, Emma Morano va împlini 117 ani devenind astfel cea mai longevivă femeie în viaţă, din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net