Vremea a luat-o razna! Tornadă distrugătoare în Anglia

Ultima actualizare:

    Ora 19.35, în estul Londrei. Localnicii văd tornada apropiindu-se ameninţător
Ora 19.35, în estul Londrei. Localnicii văd tornada apropiindu-se ameninţător

Tornadă distrugătoare în Anglia! Britanicii au asistat la un fenomen meteo extrem vineri seara, când au văzut copaci zburând prin aer şi un fuior de tornadă făcând ravagii în cartierele Barking şi Dagenham, din Londra. Deşi nu a fost o tornadă cu vânturi foarte puternice, a lăsat în urmă prăpăd.

Dezastru în Anglia! Zeci de case au fost afectate, sute de maşini au fost distruse şi mai multe drumuri au devenit impracticabile din cauza copacilor puşi la pământ. Asta a lăsat în urmă o tornadă care a fost surprinsă în apropiere de cartierele Barking şi Dagenham, situate în estul Londrei. Localnicii au povestit cu groază cum vânturile sălbatice smulgeau ţiglele de pe case, dărâmau zidurile, prăbuşeau pereţii locuinţelor, smulgeau copacii din rădăcini şi răsturnau maşinile. La scurt timp după, a avut loc o ploaie care a blocat inclusiv autostrada A12. Pompierii şi echipaje ale poliţiei au intervenit în peste 132 de locaţii şi peste 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost rănite sau au suferit atacuri de panică. Raj Ahmed, de 36 de ani, a declarat pentru The Sun că a trecut prin clipe de coşmar. ”Mă aflam în camera de la etaj când am auzit un tunet îngrozitor.


    Ora 21.05. Zeci de case, afectate de urgie
Ora 21.05. Zeci de case, afectate de urgie

Am crezut că a început ploaia, dar nu era nici un strop de apă pe geam. S-a auzit un muget apăsător, geamurile şi pereţii au început să tremure. Am coborât la parter şi am auzit de acolo cum casa ne era lovită de diferite obiecte. Geamurile au fost făcute zob şi maşina, praf”, a povestit bărbatul. Sâmbătă, zeci de chipaje de pompieri au intervenit pentru a ajuta persoanele afectate de inundaţiile produse în Londra şi Essex. Pagubele tornadei sunt estimate la aproape 30 de milioane de lire sterline. Câteva zeci de locuinţe au fost lăsate timp de câteva ore fără curent electric. Fenomene meteorologice similare au mai fost înregistrate în Anglia în 2014 şi 2018. Meteorologii au estimat că viteza vânturilor s-a situat între 85 şi 100 km/h.


    Localnicii şi-au descoperit maşinile distruse
Localnicii şi-au descoperit maşinile distruse

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net