Vremea la extreme! Furtuni devastatoare în Europa, temperaturi de 50 de grade în America de Nord

Ultima actualizare:

    Locuitorii din Lytton, Canada,  au fost loviţi de un val  de temperaturi  de 49,5 grade CelsiusFotografii: Profimedia/ GettyImages/ EPA-EFE
Locuitorii din Lytton, Canada, au fost loviţi de un val de temperaturi de 49,5 grade CelsiusFotografii: Profimedia/ GettyImages/ EPA-EFE

De la an la an, vara devine teatrul de desfăşurare a unor fenomene meteo apocaliptice! Încă de la începutul săptămânii, Europa a fost lovită de inundaţii în urma furtunilor devastatoare. În acelaşi timp, pe continentul nord-american erau înregistrate temperaturi incredibile, de 49,5 grade Celsius.

Franţa şi Germania sub ape! Furtuni puternice urmate de viituri s-au produs în noaptea de luni spre marţi în nordul Franţei şi în Germania. Mai multe drumuri şi autostrăzi au fost inundate şi au devenit impracticabile. Salvatorii au fost nevoiţi să recupereze mai multe persoane din maşinile luate de ape.


    Statele germane Baden- Wuerttemberg, Bavaria şi  Hesse, răvăşite de furtuni
Statele germane Baden- Wuerttemberg, Bavaria şi Hesse, răvăşite de furtuni

Localităţi întregi au fost înghiţite de viiturile nimicitoare care au distrus mai multe locuinţe în statele germane Baden-Wuerttemberg, Bavaria şi Hesse. Peste 120 de persoane au ajuns la spital după ce au fost salvate de pe autostrăzile A3 şi A48, în apropierea oraşului Montabaur. Echipele de salvare au intervenit de 330 de ori în Stuttgart pentru a scoate oameni din maşinile peste care au căzut copaci. În Pas-de-Calais, Franţa, pompierii au intervenit de 208 ori salvând mai multe persoane în vârstă.

Nici Polonia nu a scăpat de urgia abătută asupra bătrânului continent, mai multe localităţi din vestul ţării fiind înghiţite de ape. Meteorologii europeni au avertizat încă de la începutul verii că va fi un anotimp foarte agitat din cauza extremelor de căldură. În Abberville furtuna a durat 30 de minute, iar apa a crescut la peste 90 de centimetri într-un ritm extrem de rapid. Marţi, între orele 18.00 şi 22.00, pompierii au scos din casele inundate peste 80 de persoane.


    Oraşul polonez Szczecin,  înghiţit de ape după ce s-au  produs viituri nimicitoare
Oraşul polonez Szczecin, înghiţit de ape după ce s-au produs viituri nimicitoare

Urmează o vară de coşmar

Ucişi de valul de căldură! Provincia canadiană British Columbia a înregistrat temperaturi record începând de luni, 28 iunie. Marţi, au fost înregistrate temperaturi de 49,5 grade Celsius care au făcut 233 de victime omeneşti. Valul de căldură va dura patru zile şi media zilnică va fi de 46,6 grade Celsius.

Autorităţile au recomandat populaţiei să rămână în case pe durata zilei şi au amenajat centre de hidratare în zonele urbane. Localnicii au povestit pentru BBC că ultimele patru zile au fost ”Iadul pe pământ”. ”Începând de vineri, 25 iunie, vremea a început să se încălzească. Sâmbătă şi duminică au fost înregistrate primele decese cauzate de căldură şi de deshidratare, iar luni şi marţi numărul deceselor a explodat”, se arată într-un comunicat emis de Institutul Medico-Legal din Lytto, British Columbia, Canada.


    În New York au fost  înregistrate  temperaturi  ridicate de  aproape  45 de grade  Celsius
În New York au fost înregistrate temperaturi ridicate de aproape 45 de grade Celsius

Inclusiv în New York, SUA, au fost înregistrate temperaturi de aproape 45 grade Celsius. Meteorologii au explicat fenomenul ca fiind cauzat de un front de aer cald care a rămas blocat în zona continentală. Se aşteaptă ca în zilele următoare să aibă loc furtuni cu o cantitate însemnată de precipitaţii. Meteorologii americani au emis avertismente privind apariţia incendiilor după ce în Portland, Oregon, au fost înregistrate temperaturi de peste 46 grade Celsius. În Seattle, la orele seriii (n.r. după 20.30) termometrele indicau ieri 42 de grade Celsius. Guvernatorul statului Washington Jay Inslee a declarat că din cauza schimbărilor climatice este posibil ca în anii viitori guvernatorii să fie obligaţi să declare la începutul fiecărei veri stare de urgenţă pentru a putea face faţă crizei.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net