Vremea la extreme! Furtuni devastatoare în Europa, temperaturi de 50 de grade în America de Nord

polonia foto epa efeh 57013656 1 jpeg
Locuitorii din Lytton, Canada, au fost loviţi de un val de temperaturi de 49,5 grade CelsiusFotografii: Profimedia/ GettyImages/ EPA-EFE

De la an la an, vara devine teatrul de desf─â┼čurare a unor fenomene meteo apocaliptice! ├Änc─â de la ├«nceputul s─âpt─âm├ónii, Europa a fost lovit─â de inunda┼úii ├«n urma furtunilor devastatoare. ├Än acela┼či timp, pe continentul nord-american erau ├«nregistrate temperaturi incredibile, de 49,5 grade Celsius.

Fran┼úa ┼či Germania sub ape! Furtuni puternice urmate de viituri s-au produs ├«n noaptea de luni spre mar┼úi ├«n nordul Fran┼úei ┼či ├«n Germania. Mai multe drumuri ┼či autostr─âzi au fost inundate ┼či au devenit impracticabile. Salvatorii au fost nevoi┼úi s─â recupereze mai multe persoane din ma┼činile luate de ape.

image
Statele germane Baden- Wuerttemberg, Bavaria ┼či Hesse, r─âv─â┼čite de furtuni

Localit─â┼úi ├«ntregi au fost ├«nghi┼úite de viiturile nimicitoare care au distrus mai multe locuin┼úe ├«n statele germane Baden-Wuerttemberg, Bavaria ┼či Hesse. Peste 120 de persoane au ajuns la spital dup─â ce au fost salvate de pe autostr─âzile A3 ┼či A48, ├«n apropierea ora┼čului Montabaur. Echipele de salvare au intervenit de 330 de ori ├«n Stuttgart pentru a scoate oameni din ma┼činile peste care au c─âzut copaci. ├Än Pas-de-Calais, Fran┼úa, pompierii au intervenit de 208 ori salv├ónd mai multe persoane ├«n v├órst─â.

Nici Polonia nu a sc─âpat de urgia ab─âtut─â asupra b─âtr├ónului continent, mai multe localit─â┼úi din vestul ┼ú─ârii fiind ├«nghi┼úite de ape. Meteorologii europeni au avertizat ├«nc─â de la ├«nceputul verii c─â va fi un anotimp foarte agitat din cauza extremelor de c─âldur─â. ├Än Abberville furtuna a durat 30 de minute, iar apa a crescut la peste 90 de centimetri ├«ntr-un ritm extrem de rapid. Mar┼úi, ├«ntre orele 18.00 ┼či 22.00, pompierii au scos din casele inundate peste 80 de persoane.

image
Ora┼čul polonez Szczecin, ├«nghi┼úit de ape dup─â ce s-au produs viituri nimicitoare

Urmeaz─â o var─â de co┼čmar

Uci┼či de valul de c─âldur─â! Provincia canadian─â British Columbia a ├«nregistrat temperaturi record ├«ncep├ónd de luni, 28 iunie. Mar┼úi, au fost ├«nregistrate temperaturi de 49,5 grade Celsius care au f─âcut 233 de victime omene┼čti. Valul de c─âldur─â va dura patru zile ┼či media zilnic─â va fi de 46,6 grade Celsius.

Autorit─â┼úile au recomandat popula┼úiei s─â r─âm├ón─â ├«n case pe durata zilei ┼či au amenajat centre de hidratare ├«n zonele urbane. Localnicii au povestit pentru BBC c─â ultimele patru zile au fost ÔÇŁIadul pe p─âm├óntÔÇŁ. ÔÇŁ├Äncep├ónd de vineri, 25 iunie, vremea a ├«nceput s─â se ├«nc─âlzeasc─â. S├ómb─ât─â ┼či duminic─â au fost ├«nregistrate primele decese cauzate de c─âldur─â ┼či de deshidratare, iar luni ┼či mar┼úi num─ârul deceselor a explodatÔÇŁ, se arat─â ├«ntr-un comunicat emis de Institutul Medico-Legal din Lytto, British Columbia, Canada.

profimedia 0618388148 1 jpeg
În New York au fost înregistrate temperaturi ridicate de aproape 45 de grade Celsius

Inclusiv ├«n New York, SUA, au fost ├«nregistrate temperaturi de aproape 45 grade Celsius. Meteorologii au explicat fenomenul ca fiind cauzat de un front de aer cald care a r─âmas blocat ├«n zona continental─â. Se a┼čteapt─â ca ├«n zilele urm─âtoare s─â aib─â loc furtuni cu o cantitate ├«nsemnat─â de precipita┼úii. Meteorologii americani au emis avertismente privind apari┼úia incendiilor dup─â ce ├«n Portland, Oregon, au fost ├«nregistrate temperaturi de peste 46 grade Celsius. ├Än Seattle, la orele seriii (n.r. dup─â 20.30) termometrele indicau ieri 42 de grade Celsius. Guvernatorul statului Washington Jay Inslee a declarat c─â din cauza schimb─ârilor climatice este posibil ca ├«n anii viitori guvernatorii s─â fie obliga┼úi s─â declare la ├«nceputul fiec─ârei veri stare de urgen┼ú─â pentru a putea face fa┼ú─â crizei.

george simion port popular jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
dana nalbaru noua piesa2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock
colaj kate middleton jpg