Zece palestinieni arestaţi şi nouă răniţi pe Esplanada Moscheilor, în urma unor ciocniri cu poliţia israeliană

Ultima actualizare:

    Mai mulți palestinieni au fost răniți în urma ciocnirilor cu poliția israeliană Sursă foto: Profimedia
Mai mulți palestinieni au fost răniți în urma ciocnirilor cu poliția israeliană Sursă foto: Profimedia

Zece palestinieni au fost arestaţi vineri în urma unor ciocniri cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor, în Ierusalimul de Est ocupat, în timpul cărora nouă persoane au fost rănite, potrivit poliţiei şi unor salvatori.

Aproximativ 1.000 de palestinieni s-au adunat, după rugăciunea de vineri, pe Esplanadă, al treilea cel mai sacru loc al islamului şi cel maisacru loc al iudaismului, unii agitând steaguri palestiniene şi scandând ”Allah Akbar!” (”Allah este mare!”), a constat un jurnalist AFP la faţa locului.

Manifestanţi au aruncat cu pietre către poliţişti, care au pătruns în forţă pe Esplanadă, ale cărei intrări le păzesc, potrvit jurnalistului AFP.

”Câteva zeci de tineri au început să perturbe ordinea şi să arunce cupietre” către forţele de ordine, a anunţat poliţia israeliană într-un comunicat, precizând că a operat zece arestări.

Nouă persoane au fost rănite - iar trei au fost spitalizate -, în urma unor răniri cazuzate de ”lovituri, gloanţe de cauciuc şi grenade asurzitoare”, a anunţat Semiluna Roşie palestiniană.

La începutul lui mai, confruntări asemănătoare pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, un sector palestinain al oraşului ocupat şi anexat de Israel, au fost preludiul unei intensificări a volenţelor atât în Israel, cât şi în teritoriile palestiniene.

Ciocniri au avut loc atunci şi în alte locuri în Ierusalimul de Est, în Cisdiordania ocupată, în oraşe arabo-israeliene din Israel, iar un război a izbucnit între mişcarea palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, şi Israel.

Un armistiţiu fragil a intrat în vigoare la 21 mai, după 11 zile de conflict sângeros, soldat cu 260 de morţi în Fâşia Faza, inclusiv copii şi combatanţi, potrivit autorităţilor din enclava palestiniană, şi cu 13 morţi în Israel, inclusiv un militar, potrivit poliţiei şi armatei israeliene, informează News.ro. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net