Zeci de mii de persoane protestează la Minsk împotriva președintelui Lukașenko

Ultima actualizare:

    Zeci de mii de persoane protestează la Minsk, duminică, pentru a denunţa realegerea preşedintelui Alexandr LukaşenkoFoto twitter
Zeci de mii de persoane protestează la Minsk, duminică, pentru a denunţa realegerea preşedintelui Alexandr LukaşenkoFoto twitter

Zeci de mii de persoane protestează la Minsk, duminică, pentru a denunţa realegerea preşedintelui Alexandr Lukaşenko, care se confruntă de două săptămâni cu o mişcare uriaşă de contestare.

Cu drapele alb şi roşu, culorile contestării, mulţimea reunită în piaţa Independenţei şi pe străzile din jur, a reluat în cor slogane precum "Libertate!". 

Mass-media şi conturile de mesagerie Telegram apropiate de opoziţie au indicat mai mult de 100.000 de protestatari în capitală pentru a doua duminică consecutiv. 

După două săptămâni de proteste, această mare manifestaţie ar trebui să dovedească că opoziţia poate să-i impună lui Lukaşenko o luptă de durată cu scopul de a-l forţa să negocieze plecarea sa. 

Alexandr Lukaşenko a ameninţat cu represalii faţă de grevişti sub formă de concedieri sau de închiderea uzinelor. Această tactică pare să funcţioneze, numărul de participări din uzinele de stat, piloni ai sistemului economico-social din Belarus, a scăzut săptămâna aceasta. Preşedintele a spus că a înlocuit şi membrii demisionari din redacţiile de stat cu jurnalişti veniţi din Rusia.

Moscova şi-a anunţat susţinerea pentru Alexandr Lukaşenko, în ciuda relaţiilor tensionate din ultimele luni, şi a avertizat cu privire la orice fel de amestec occdental. Uniunea Europeană a anunţat că va sancţiona puterea din Belarus. 

Тысячи митингующих идут к площади Независимости в Минске. Видео: ТАСС pic.twitter.com/Ey6bTAgNsC — МБХ Медиа (@MBKhMedia) August 23, 2020

Тысячи митингующих идут к площади Независимости в Минске. Видео: ТАСС pic.twitter.com/Ey6bTAgNsC

— МБХ Медиа (@MBKhMedia) August 23, 2020

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net