Ziarista care s-a sinucis în direct, știrea-șoc din istoria televiziunii


    Christine Chubbuck s-a sinucis în direct la numai 29 de ani
Christine Chubbuck s-a sinucis în direct la numai 29 de ani

”În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi știri despre sânge și curaj, în culori vii, veți asista la o nouă premieră: sinuciderea în direct.” Christine Chubbuck a ridicat ochii din foile ei, a privit zâmbind la cameră, a scos un revolver de calibrul 38 și s-a împușcat în cap. Se întâmpla în 15 iulie 1974, iar primul și singurul jurnalist care s-a sinucis în direct este din nou în actualitate prin două filme care vor particpa în 2016 la festivalul de film Sundance.

Christine Chubbuck prezenta programul de știri ”Suncoast Digest” la postul de televiziune WXLT Channel 40. Conform relatărilor din presa vremii, reporterul ajunsese să deteste ceea ce am numi acum tabloidizarea excesivă a programelor de știri. Asta, dar mai cu seamă o depresie profundă, accentuată de un sentiment acut de singurătate, au determinat-o pe Christine să-și pună în scenă propria moarte.

În dimineața zilei de 15 iulie 1974, Christine Chubbuck a venit la serviciu cu textul pregătit, ceea ce reprezenta un lucru neobișnuit pentru jurnalista Channel 40. A spus că va începe prin a prezenta câteva știri. Și-a dat apoi cu un singur gest părul lung, negru pe spate, a înghițit în sec, și-a mușcat ușor buzele, a apucat cu mâna stângă foile de hârtie și a început să citească privind în jos.

”În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi știri despre sânge și curaj, în culori vii, veți asista la o nouă premieră: sinuciderea în direct.” A scos apoi un revolver calibrul 38 și s-a împușcat în cap, în spatele urechii drepte. S-a prăbușit pe pupitru, moment în care telespectatorii au mai putut vedea doar ecranul negru.

Colegii jurnalistei au descoperit că pe foile din care a citit Christine înainte de a-și trage un glonte-n cap erau detaliate urmările gestului său, așa cum le-ar fi relatat un ziarist. ”Vedeta postului de televiziune 40 s-a împușcat în direct în această dimineață. Ea a fost transportată de urgență la Sarasota Memorial Hospital (ceea ce s-a și întâmplat în realitate), unde a rămas internată în stare critică.”

Chubbuck a murit 14 ore mai târziu, la vârsta de 29 de ani, acesta fiind primul și singurul caz de sinucidere în direct înregistrat în Statele Unite.

Înregistrarea cu momentul sinuciderii a fost reținută de autorități cu titlul de dovadă, iar după încheierea anchetei, aceasta a fost predată familiei, care se pare că a distrus-o.

Două filme aduc acum în actualitate cumplitul incident: ”Christine”, bazat pe cazul real al jurnalistei care s-a sinucis, și ”Kate Plays Christine”, un documentar despre actrița Kate Lyn Sheil, care se pregătește să interpreteze rolul Christinei Chubbuck pentru un alt film.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg