Ioana Ginghină: «Nu vă feriţi să ţineţi post!»
Vedeta vine în sprijinul celor care renunţă la produsele "de dulce".
"Deja ştiţi că sunt o mare amatoare de posturi, deci de azi fără carne, ouă şi lactate. Ştiu că şi voi ţineţi post, poate nu chiar pe tot, dar o săptămână, două, aşa că vreau să vă scriu câteva idei, pentru un post uşor şi sănătos", scrie Ioana pe blogul personal.
Pentru micul dejun, vedeta propune: salată de fructe, portocală, banană, măr, stafide, seminţe de in şi migdale; lapte vegetal, banană, vanilie, scorţişoară, miere cu sau fără cacao; germeni de grâu, hrişcă, miere lapte vegetal; tărâţe de psyllium, stafide, fructe goji hidratate, miere dacă mai e nevoie, vanile scorţişoară, apă şi totul la blander (griş cu lapte); caju înmuiat în apă o oră, apă, zeama de la o lămâie, stafide, unt de cocos topit, vanilie, totul la blender (ciocolată albă).
La prânz şi cină, Ioana recomandă: supă cremă de roşii, linte, broccoli; ciorbă de legume; paste cu sos de roşii; sote de morcovi; salată de varză cu morcov ras şi maioneză din avocado, ulei de măsline, zeama de la o lămâie, totul mixat; salată din legume îmbogăţită cu germeni, muguri de pin, seminţe de floarea soarelui; legume la cuptor; tocăniţă de legume; varză călită. "Căliţi legumele în ulei şi apa, nu faceţi nimic prăjit!", vă sfătuieşte bruneta. Pentru gustare Ioana propune un "amestec de alune diverse, migdale şi fructe uscate; batoane de morcov crud şi un fruct".