Ion Iliescu: Păunescu este "omul care a ars în tinereţe pentru o cauză, pentru un ideal"

Ultima actualizare:

    Ion Iliescu
Ion Iliescu

Ion Iliescu a venit, duminică dimineaţă, să-i aducă un ultim omagiu lui Adrian Păunescu, al cărui trup neînsufleţit se află depus la Ateneul Român.

Iliescu a declarat că Păunescu este "omul care a ars în tinereţe pentru o cauză, pentru un ideal" şi, totodată, "un intelectual de stânga legat de soarta celor mulţi".

Pe de altă parte, Iliescu a amintit că s-a spus că Adrian Păunescu a fost un "om de curte", însă el "n-a cântat omagii lui Ceauşescu" şi, chiar dacă a făcut unele concesii, "nimeni nu e perfect, nici Păunescu", scrie Adevărul.

Era un mare poet, poate cel mai prolific. Într-o noapte era capabil să umple zeci de pagini - şi nu cu cuvinte întâmplătoare, a mai spus fostul preşedinte. Iliescu a adăugat că Păunescu "era un revoltat", "o fire vulcanică" şi "un om cu o trăire interioară foarte mare", ceea ce a şi dus la degradarea organismului său, care părea robust.

Şi-a devorat şi propria inimă, cum se spune, care a cedat în ultimele clipe. Cred că această imagine va rămâne în memoria tuturor, să-i păstrăm memorie veşnică. Dumnezeu să-l ierte, a mai spus Iliescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net