Ipoteza unui savant: omenirea va dispărea în următorii 100 de ani!
Într-un interviu acordat ziarului The Australian, omul de ştiinţă în vârstă de 95 de ani susţine că schimbările climatice vor duce la dispariţia omenirii, în următorii 100 de ani.
Fenner a declarat că omenirea nu va rezista în faţa unei creşteri a populaţiei planetei şi consumului tot mai mare. Potrivit datelor Naţiunilor Unite, populaţia globului va depăşi 6.9 miliarde de persoane în acest an.
Mai citeşte: 5 semne ale APOCALIPSEI Ruşii atacă asteroidul Apocalipsei Apocalipsa lui Ioan, o profeţie a catastrofei ecologice? Aici îţi poţi petrece Sfârşitul Lumii
Fenner este pesimist în ceea ce priveşte soarta omenirii, dând ca exemplu întărzierile în luarea măsurilor pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
"Vom avea aceeaşi soartă ca şi populaţia de pe Insula Paştelui", spune el. "Schimbările climatice sunt doar la început, dar vedem deja schimbări remarcabile în ceea ce priveşte vremea. Aborigenii au arătat că, fără ştiinţă, fără producerea de dioxid de carbon şi încălzirea climei, au putut supravieţui pentru 40.000-50.000 de ani. Însă lumea nu poate. Specia umană va merge probabil pe acelaşi drum cu multe alte specii pe care le-am văzut dispărând.
Homo sapiens vor dispărea, probabil în următorii 100 de ani. O mulţime de alte animale vor avea aceeaşi soartă. Temperarea încălzirii globale va încetini lucrurile un pic, dar deja sunt prea mulţi oameni aici", a explicat Fenner.
Opinia lui Fenner a împărţit oamenii de ştiinţă în optimişti şi pesimişti. În timp ce unii împărtăşesc ipoteza sa, sunt şi experţi mai optimişti. Colegul şi prietenul său, Stephen Boyden, fost profesor la Universitatea Naţională din Australia, a declarat că "Frank poate să aibă dreptate, însă unii dintre noi au încă speranţa că va exista o conştientizare a situaţiei şi, ca urmare, vor apărea schimbările revoluţionare, necesare pentru a obţine durabilitate ecologică".
"În această chestiune, Frank şi cu mine avem păreri diferite. Amândoi suntem conştienţi de gravitatea situaţiei, dar nu accept teoria că este prea târziu. Atâta timp cât există o licărire de speranţă, merită toate eforturile pentru a găsi o rezolvare. Avem cunoştiinţele ştiinţifice pentru a rezolva problema, dar nu avem voinţa politică pentru a o face", a afirmat Boyden.