Iubita unui poliţist, rănită într-un atentat la Belfast

Explozia a avut loc la ora locală 7.30 (9.30 ora României), când victima, o femeie în vârstă de 38 de ani, a plecat cu maşina parcată în faţa casei sale din estul Belfastului, în apropiere de o secţie de poliţie.

"În mod clar există în continuare aici, în societatea actuală, oameni care vor să provoace crime şi dezordine", a spus comisarul Brian Maguire, în condiţiile în care Irlanda de Nord se confruntă cu o recrudescenţă a violenţelor atribuite grupărilor republicane disidente.

Bomba fusese instalată sub scaunul pasagerului din faţă şi, "dacă cineva s-ar fi aşezat" acolo, şi-ar fi pierdut viaţa în explozie, a subliniat el, precizând că "sunt luate în calcul toate pistele".

Victima a fost internată pentru scurt timp, dar nu a suferit răni grave.

Atentatul ar fi vizat un poliţist

Victima nu a lucrat niciodată pentru poliţia nord-irlandeză, iar posibilitatea ca bomba să fi vizat un poliţist "este una dintre pistele explorate", a recunoscut Maguire.

Poliţistii din cartier au primit recent ameninţări din partea mişcărilor republicane şi au fost sfătuiţi să se uite sistematic sub maşinile lor înainte de a se urca, un mod de operare din perioada tulburărilor soldate cu circa 3.500 de morţi în această provincie din Marea Britanie.

Violenţele în zonă s-au intensificat

O intensificare a violenţelor s-a înregistrat anul acesta, după ce doi soldaţi britanici şi un poliţist au fost împuşcaţi mortal în luna martie. Atacurile au fost revendicate de două grupări desprinse din IRA, Real IRA şi ContinuityIRA.

Secretarul de stat american Hillary Clinton a promis luni, într-o etapă a turneului său european, în Belfast, că va ajuta la relansarea procesului de pace între catolici şi protestanţi în Irlanda de Nord, lansat în 1998.

Pe aceeşi temă:

Atentat cu bombă la Milano!

Alertă cu bombă ETA în Ţara Bascilor

zodia care consuma alcool jpg
catherine zeta jones png
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
george burcea lurch jpg
meghan markle 4 jpg
image
image
image
image
image
image
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg
cub dimitria ghinescu png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg