Iulia, psihologul spune că eşti infantilă!

Ultima actualizare:
Editorul de modă a luat masa cu găina, la un restaurant de lux
Editorul de modă a luat masa cu găina, la un restaurant de lux

E criticată de mulţi pentru extravaganţele sale, dar ea nu se opreşte nicicum şi plusează! Ultima ei ispravă: şi-a luat o găină neagră pe post de animal de companie. Iulia Albu (31 de ani) îşi cară înaripata atât la facultatea unde este studentă şi la şedinţele foto pe care le are de supravegheat, dar şi la cumpărături şi la emisiuni tv. Click! a întrebat un psiholog ce spune gestul ei de a a-şi purta găina pe post de accesoriu.

De când şi-a cumpărat o găină neagră din rasa Chateau LouLou de la Fraise, Iulia Albu nu se mai desparte de ea. Se plimbă cu ea în braţe peste tot, ba mai mult, spune că fetiţa ei Mikaela, în vârstă de 3 ani, a legat o prietenie strânsă cu pasărea, pe care o adoră deja. Iulia Albu a uimit pe mulţi când a fost surprinsă, în exclusivitate de fotoreporterii Click! mâncând la un restaurant de fiţe din buricul Capitalei cu găina cea neagră pe genunchi.


    Editorul de modă a luat masa cu găina, la un restaurant de lux
Editorul de modă a luat masa cu găina, la un restaurant de lux

De atunci, editorul de modă este chemat pe la tot felul de emisiuni tv, ca să-şi expună înaripata. Aseară, Iulia a fost prezentă în platoul emisiunii "Happy Hour" (PRO TV), iar apoi a fost surprinsă, în miez de noapte, de către o echipă a emisiunii "Wowbiz" (Kanal D), ieşind cu pasărea dintr-o benzinărie unde fusese să-şi cumpere ceva de-ale gurii.

Click! a cerut opinia pshihologului Andreas Hniatiuc (www.lapsiholog.com) pentru a vedea dacă extravaganţa Iuliei dovedeşte ceva anume despre personalitatea ei, dar am vrut să aflăm şi dacă găina pe post de animal de companie este benefică în vreun fel unui copil de 3 ani, precum Mikaela, fetiţa Iuliei şi a lui Mihai Albu.

Verdictul psihologului: Iulia este infantilă, iar un copil nu poate dezvolta o relaţie cu o găină precum aceea cu un câine sau cu o pisică, pasărea neavând nici un impact asupra micuţei. Aşadar, este inutilă pentru odrasla soţilor Albu. Iată ce a declarat, pentru Click!, psihologul Andreas Hniatiuc.

simeon stalpnicul png

Argumente psihologice în alegerea unui animal de companie

"În alegerea unui animal de companie se recomandă să se ţină cont atât de particularităţile şi preferinţele persoanei respective, cât şi de caracteristicile şi nevoile animalului. E greu să ne imaginăm cum am putea creşte un elefant la etajul 10 al unui imobil sau un delfin într-un acvariu poziţionat în living.

În general, când facem astfel de alegeri, ne conformăm unor norme sociale, unor principii şi rigori specifice fiecărei culturi. Atunci când nu ne conformăm acestor norme şi există o discrepanţa între alegerile personale şi cele reglementate din punct de vedere social, se poate vorbi de un semn al unor conflicte interioare, în sfera emoţională.Alegerea unui animal de companie corespunde unei nevoi emoţionale care trebuie filtrată şi la nivel raţional".

Găina, animal de companie

"Atunci când facem alegeri neobişnuite, dorim să atragem atenţia prin orice mijloc asupra noastră, fără să mai evaluăm corespunzător caracterul bizar al unor astfel de gesturi.

Nevoia de a ieşi în evidenţă prin gesturi sau comportamente bizare reprezintă o abordare cu caracter infantil prin care persoana ţine cu orice preţ să atragă atenţia atunci când celelalte mijloace sunt epuizate.

Este evidentă diferenţa dintre o găină ca şi animal de companie şi prezenţa unui alt animal pe care îl ţinem în preajma noastră în mod obişnuit. Atât din punct de vedere al dezvoltării emoţionale a copilului, cât şi din punct de vedere al modului de relaţionare al unui adult, diferenţa între a avea ca animal de companie o găină şi un câine, de exemplu, este semnificativă.

Legătura dintre om şi câine, de exemplu, este intensă datorita faptului că acest animal are capacitatea de a înţelege şi de a transmite o multitudine de emoţii şi comportamente specific umane. Încă de la începutul istoriei omenirii, câinele a fost prezent în majoritatea activităţilor şi a preocupărilor omului, fiind primul animal domesticit".

Relaţia cu copilul

"Aportul unui animal de companie precum găina în dezvoltarea emoţională a unui copil de trei ani este aproape nesemnificativ, aceasta aflându -se la un nivel de dezvoltare emoţională şi intelectuală primar. Din punct de vedere educaţional şi formativ, găina nu poate avea un rol  in relaţia cu copilul. Acesta nu preia şi nu poate transmite unei găini comportamente specifice precum afecţiunea, grija, protecţia sau nevoia de securitate.

De asemenea comunicarea nonverbală în cazul unei găini este mult mai săracă decât în cazul unor alte animale precum câinele sau pisic"."În fiecare cultură există particularităţi  specifice de care ar trebui să ţinem cont atunci când ne raportăm la specificul cultural al acelei colectivităţi, dar abordarea în cauză nu are legătura cu respectivele particulărităţi.

Românii, spre deosebire de populaţia din Anglia sau America, sancţionează mai uşor comportamentele excentrice, dovedindu-se mai puţin toleranţi cu astfel de ieşiri. Acest lucru nu însemnă că cei de afară sunt în acord cu astfel de manifestări, ci pur şi simplu “afară” există un grad mai mare de acceptare a  diversităţii în raport cu abaterile de la normă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
japonia pixabay jpg
unghii pixabay jpg
serial skyshowtime agentia jpg
De ce ai nevoie pentru un sistem de încălzire bine pus la punct (2) jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
Accident Adina Ghervase png
suflet batran jpg
shein lucratori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net