Jaf în stil mafiot la o firmă de pază la Sf. Gheorghe


    Poliţiştii l-au găsit la spital după ce a fost împuşcat pentru că nu oprise la somaţiile lor
Poliţiştii l-au găsit la spital după ce a fost împuşcat pentru că nu oprise la somaţiile lor

Un jaf armat comis de două persoane necunoscute a avut loc în noaptea de miercuri spre joi la o firmă de protecţie şi pază din municipiul Sfântu Gheorghe.

Cei doi indivizi care au jefuit, joi, sediul firmei de pază şi protecţie Ares Security din Sf. Gheorghe, s-au dat drept poliţişti şi erau înarmaţi cu două pistoale mitralieră Kalaşnikov, ei furând suma de 270.000 de lei, relatează NewsIn.

Jaful a avut loc în jurul orei 2.00, în noaptea de miercuri spre joi, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie a fost sesizat la ora 2.44. Potrivit comisarului şef  Corneliu Câmpeanu, şeful IJP Covasna, cel care i-a anunţat a fost patronul firmei, iar din primele verificări reiese că cei doi atacatori erau îmbrăcaţi în combinezoane negre şi aveau pe cap cagule. La firma Ares se aflau un dispecer şi doi agenţi de pază care au fost imobilizaţi fiind legaţi de mâini şi de picioare.

Asociatul firmei şi fiul patronului, Radu Paul, a declarat joi că tatăl lui a fost anunţat de unul dintre agenţii imobilizaţi, prin speed dial.“Erau legaţi cu mâinile la spate, de mâini şi de picioare, le-au scos tot din buzunare, dar atacatorii au omis că unul dintre agenţi avea la curea un toc cu telefon şi, cumva, după ce au plecat, a reuşit să-l apeleze pe tatăl meu. El nu a înţeles prea bine ce spuneau, dar şi-a dat seama că ceva nu este bine, m-a anunţat pe mine şi a anunţat şi Poliţia”, a povestit Radu Paul.

Tot el spune că atacatorii au bătut în uşa de la sediul firmei şi le-a fost deschisă, întrucât aceştia se prezentaseră ca poliţişti şi au crezut că este vorba despre un control nocturn. Cei doi l-au imobilizat pe dispecer şi au îndreptat armele spre cei doi agenţi de pază, ulterior legându-i pe toţi trei.

Totodată, jefuitorii au golit de muniţie cele două pistoale TT ale agenţilor, unul dintre pistoale fiind găsit în curtea firmei şi al doilea lângă agenţii legaţi, împreună cu muniţia.

Firma Ares Security are licenţă de transport de valori, iar banii furaţi fuseseră ridicaţi miercuri după prânz de la o bancă din Braşov şi urmau să fie transportaţi în noaptea trecută la peste 20 de locaţii din afara Covasnei, în baza unui contract pe care firma de pază îl avea cu o societate.Banii fuseseră împărţiţi în saci la sediul Ares din Sf.Gheorghe, iar agenţii de pază urmau să plece cu banii la destinaţie în acea noapte.“Banii erau însoţiţi de doi oameni înarmaţi cu pistoale, ce măsuri de siguranţă trebuiau mai mult decât doi oameni înarmaţi? Ce să fac, să pun sistem de alarmă şi să sune tot la noi, la dispeceratul meu? Suntem firmă de pază, noi ne păzim”, a explicat Radu Paul lipsa camerelor de luat vederi sau a sistemului de alarmă de la sediu.

De la faţa locului hoţii au plecat cu o maşină a firmei Ares, a cărei cheie au găsit-o într-un dulăpior din camera în care i-au legat pe agenţi. Fiecare cheie avea un număr de identificare cu numărul maşinii. Maşina de intervenţie a fost găsită joi la prânz, la 4 km de sediul firmei, spre Miercurea Ciuc, pe un drum lăturalnic la ieşirea din Sf.Gheorghe.

Firma Ares este cea mai mare firmă de profil din Covasna, are peste 200 de contracte cu societăţi şi instituţii din judeţ, are 130 de angajaţi şi oferă servicii de protecţie şi pază, instalare de sisteme de supraveghere, monitorizare şi transport de valori. Parchetul continuă cercetările şi audierile în acest caz.

george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
cub andreea antonescu png
culita sterp daniela iliescu jpg
virgil iantu jpg
rebeca pascu jpg
florin piersic jr sufera de depresie jpg
cub brigitte pastramă png
01 victor dorobantu si tim burton foto arhiva personala jpg
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
image
image
image
image
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg
rebeca pascu jpg