Jean Constantin a murit cu zâmbetul pe buze
Flori, lacrimi şi multe, multe lumânări. Cu tristeţe în glas, toţi prietenii regretatului Jean Constantin şi-au amintit, ieri, cât de mult a însemnat zâmbetul lui.
Jean Constantin este condus pe ultimul drum
"Am petrecut mult timp împreună. De multe ori am împărţit, în turnee, aceeaşi cameră. Jean era o persoană foarte distrată şi nu vorbea niciodată de suferinţă, boală şi alte lipsuri", a spus, printre lacrimi, Alexandru Arşinel.
Şi el, şi alţi mulţi prieteni de-ai maestrului care a murit în urmă cu două zile, la 82 de ani, au venit să-l plângă la Casa Mortuară din Constanţa. Îndurerat, actorul Nae Lăzărescu privea sicriul în care se afla bunul său coleg.
"Era prieten cu toată lumea, un artist al poporului, care s-a consumat şi a ars ca o torţă", a declarat Nae Lăzărescu.
Cel care i-a fost impresar ani l-a rând, Anghel Stoian, acum în vârstă de 61 de ani, spune că i-a organizat mii de spectacole lui Jean Constantin.
"L-am cunoscut pe când aveam doar 21 de ani. Era suficient să pui o poză cu Jean pe un afiş, iar sala de spectacol se umplea", a spus Anghel Stoian.
Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la Jean Constantin
Câteva ore mai târziu, sicriul cu trupul lui Jean Constantin a fost dus în foaierul Teatrului Fantasio Constanţa. Peste 300 de persoane deja aşteptau în faţa clădirii sosirea catafalcului. Trupul maestrului a fost depus pe scena pe care a debutat şi unde şi-a încheiat bogata carieră.
"Nu-mi pot imagina cum ar fi fost unul din filmele B.D. fără Jean Constantin. Patraulea era magnific. Era mereu o bucurie să-l văd pe micul ecran. Dacă vedeam că e un film în care joacă şi el, ştiam că o să-mi placă", a spus Mihai Deac (28 de ani), una dintre sutele de persoane venite să-şi ia rămas bun de la maestru. Cei mai în vârstă şi-l amintesc din spectacole live de-a lungul timpului, iar tinerii, din peliculele cărora a ştiut să le dea acea "atingere" de imortalitate.
Citeşte şi:
Mihai Morar şi-a luat rămas bun de la Jean Constantin - VIDEO
Ionuţ Galani a fost cel care l-a găsit mort pe Jean Constantin - VIDEO
«Noi românii vom râde mai puţin», Ion Besoiu despre bătrânul Ismail
Băsescu: «Jean Constantin va rămâne în amintirea noastră prin umorul său cuceritor»
Ultima care a ajuns la teatru a fost soţia distinsului maestru. Doamna Nina a declarat că îl întreba mereu de ce se mai duce la spectacole dacă starea de sănătate este fragilă, însă el nu vroia să stea deoparte.
Stela Popescu, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru au plâns şi au adus coroane de flori. Alexandru Arşinel, răvăşit de moartea prietenului său
Era topit după bărcuţa Caliopi
Foarte afectat de trecerea în nefiinţă a lui Jean Constantin a fost şi Constantin Bulai (66 de ani). Acesta are grijă de şalupa maestrului din Portul Tomis, Caliopi, de aproximativ 11 ani.
„De cele mai multe ori, stătea sub umbrelă, lângă ambarcaţiunea pe care o deţinea, bea un şpriţ cu un vârf de zahăr şi privea la lumea din jur sau spunea bancuri. Maestrul dăduse comandă pentru un motor nou pentru Caliopi, în Norvegia şi zilele acestea trebuia să intre în posesia lui. Din păcate, nu se va mai putea plimba cu ea", a spus bătrânul.
A avut ultimul spectacol pe 7 mai
Ultimul spectacol al marelui maestru a avut loc pe data de 7 mai, la Piatra Neamţ, şi a fost o piesă aniversară dedicată celor doi prieteni, Draga Olteanu Matei şi Jean Constantin.
Încă de atunci, starea de sănătate a maestrului Jean Constantin îi juca feste şi îl făcea să resimtă oboseală mai mult ca niciodată.
„În Piatra am ajuns după ce, în Bucureşti, am susţinut spectacolul până la 3 dimineaţa şi am mai trecut şi pe scena din Roman. Cred că agitaţia de atunci l-a obosit foarte mult pe Jean", îşi aminteşte, răvăşită de tragica veste, Draga Olteanu.