Jocurile de pe piaţa americană au adus 20 de miliarde de dolari

simeon stalpnicul png

Piaţa de jocuri video merge bine în Statele Unite în vreme de criză. Firma de consultanţă NPD Group estimează că vânzările de jocuri video pe piaţa americană ar putea ajunge în acest an la valoarea de 20 de miliarde de dolari, o sumă impresionantă chiar dacă nu se ridică la veniturile record înregistrate în 2008, potrivit Agerpres.

În primele 11 luni ale acestui an vânzările de jocuri video pe piaţa americană s-au ridicat la aproximativ 14 miliarde de dolari, cu aproape 12 procente mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, dar cu şapte procente mai mult decât în perioada ianuarie-noiembrie 2007.

Fiecare din cei trei mari producători de console video au înregistrat o creştere a vânzărilor în luna noiembrie.

Call of Duty: Modern Warfare 2 a înregistrat vânzări-record în luna noiembrie

simeon stalpnicul png

În frunte s-a situat grupul japonez Nintendo care a vândut 1,23 milioane console Wii, urmat de Microsoft care a comercializat 819.500 console Xbox 360.

Producătorul japonez Sony a vândut pe piaţa americană un număr de 710.400 console PlayStation 3 şi de asemenea 203.100 console PlayStation 2 (PS2).

Tot în luna noiembrie a fost lansat pe piaţa americană jocul "Call of Duty: Modern Warfare 2", care în prima lună de la lansare a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria jocurilor video. Pe locul al doilea s-a clasat 'New Super Mario Brothers' pentru consolele Wii urmat de "Assassin's Creed 2" produs de firma Ubisoft.

cub gazi demirel png
cub horoscop 1 gif
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
cladiri bucuresti jpeg
cub dinu maxer fiul png
bogdan ioan la vocea  jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg