Juraţii «MasterChef», mai duri ca niciodată
Ca şi în primul sezon, pentru a putea trece mai departe în concurs, pretendenţii la titlul de „MasterChef" trebuie mai întâi să treacă de cea mai dură preselecţie. Fiecare concurent a pregătit o farfurie cu felul de mâncare care le iese lor cel mai bine şi a prezentat-o celor trei juraţi, Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu şi Chef Cătălin Scărlătescu.
Aceştia au fost însă mai duri ca niciodată şi au scos de la naftalină replicile tăioase. Pentru că au urmărit primul sezon, concurenţii din noul sezon al emisiunii sunt ceva mai bine pregătiţi. Însă şi juriul este mai exigent.
Fiecare concurent va încerca să impresioneze prin preparate unice, fie că e vorba despre unele exotice, precum parfait de foie gras cu dulceaţă de ceapă, muşchi de vită cu sos de cafea, fie că e vorba despre deserturi menite să-i îndulcească pe juraţi sau mâncăruri româneşti precum varza călită, fiecare farfurie în parte va fi un spectacol. În prima emisiune din noul sezon un concurent mărturiseşte că şi-a abandonat job-ul pentru a intra în competiţie, iar altul, un tânăr de origine vietnameză, spune că el a venit „să ia sosul", în-tr-un dialog comic cu juraţii.