Juve şi Liverpool au pierdut câte 16 milioane de euro


    Gerrard
Gerrard

FC Liverpool, viitoarea adversară a Unirii Urziceni în 16-imile Europa League la fotbal, şi cealaltă echipă de prim rang eliminată din Liga campionilor, Juventus Torino, au pierdut cel puţin 18 milioane de euro prin această ratare, se arată într-un studiu realizat de profesorul de afaceri în sport Simon Chadwick.

În această apreciere, expertul englez a luat în calcul faptul că anul trecut câştigătoarea Ligii campionilor, FC Barcelona, a avut din această competiţie câştiguri de circa 110 milioane de euro, iar Liverpool a rămas practic la încasări maxime de 32 milioane de euro, din drepturi de televiziune şi vânzări de bilete din faza grupelor.

Eliminarea din Liga campionilor este dublată pentru Liverpool, de 5 ori învingătoare în competiţia continentală intercluburi nr. 1 de 5 ori, şi de un start modest în campionat, unde se află pe locul 6, în pericol de a nu ocupa un loc care să-i dea şanse pentru calificarea anul viitor în Liga campionilor. Formaţia engleză a pierdut 6 din cele 16 meciuri disputate, mai multe decât în precedentele 2 sezoane împreună.

În plus, clubul are o datorie de circa 245 milioane de lire sterline, ceea ce l-a determinat pe co-proprietarul clubului, americanul Tom Hicks, să anunţe că intenţionează să vândă una din proprietăţile sale americane, franciza de baseball Texas Rangers, pentru a echilibra finanţele grupării engleze.

Pe de altă parte, în studiul profesorului Chadwick se arată că Liga campionilor aduce în fiecare an economiei europene cel puţin 6 miliarde de euro, în principal pentru campionatele cele mai puternice - Spania, Italia şi Anglia -, adică tot atât cât a existat şi în cazul Cupei Mondiale din 2006, din Germania. 'Această competiţie este un important contributor la sănătatea economică şi comercială a Europei', subliniază studiul, care arată că echipele engleze au avut în ultimul an venituri totale de 129,5 milioane de euro, numai din premii, cu 25,5 milioane de euro mai mult decât formaţiile din Italia şi cu 32,6 milioane euro peste Spania.

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
vedete jpg
catalin florin olar jpg
image
image
image
image
image
image
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
Charles, William și Harry jpg
catalin florin olar jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock