Kim Jong-il a fost înmormântat. Kim Jong-Un este oficial noul lider

Potrivit BBC, care citează agenţia de ştiri ruse Itar-Tass, singura agenţie cu birou în Coreea de Nord, funeraliile ar fi început miercuri, la ora locală 11:30, cu un ultim omagiu adus lui Kim Jong-il, aşezat într-un sicriu de sticlă în Palatul Memorial Kumsusa. Diplomaţii străini, care au fost invitaţi să participe la eveniment, au fost direcţionaţi mai întâi spre un stadion de unde au fost preluaţi şi duşi spre Mausoleul Kumsusan, unde liderul nord-coreean a fost aşezat în urmă cu 11 zile.

Dacă funeraliile urmează tiparul celor din 1994, când a fost înmormântat liderul Kim Il-sung, atunci o coloană funerară de automobile, cu sicriul lui Kim Jong-il în frunte, înconjoară piaţa centrală din Phenian de două ori, însoţit de parade militare şi sute de mii de nord-coreeni obligaţi să plângă .

În acest timp, televiziunile locale difuzează emisiuni despre fostul lider nord-coreean, dar şi cu fiul său, Kim Jong-un, desemnat succesorul său. Ziarele comuniste scriu că Jong-Un este acum "liderul înţelept al partidului, statului, armatei şi oamenilor".

image png
sarah anamaria prodan jpg
cub anamaria prodan png
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
FotoJet (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
incaierare bataie agresiune
Guido Reil FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia