Klaus Iohannis, ameninţat cu moartea

14 decembrie 2009

"Mai exact este vorba de o scrisoare pe care Klaus Iohannis a primit-o acasă şi care este probă la dosar. În acest moment există un dosar penal, iar cercetările continuă” a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteş. Primarul Sibiului nu a dorit deocamdată să comenteze pe marginea acestui incident.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a primit o scrisoare anonimă de ameninţare cu moartea în ultima zi de dinaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale, potrivit săptămânalului sibian "Turnul Sfatului". Johannis era la acel moment premierul propus de alianţa PSD-PNL-UDMR.

"Mesajul din scrisoare poate fi sintetizat sub forma ideii «pleci sau mori»", au declarat surse judiciare pentru publicaţia sibiană.

Scrisoarea a fost deschisă de Johannis în ziua de sâmbătă. "A fost o greşeală din partea domnului primar faptul că a deschis această scrisoare. În acel moment era potenţialul viitor premier al României. Acea scrisoare putea să conţină antrax sau putea să conţină şi un sistem cu un mini-explozibil", au declarat pentru "Turnul Sfatului" surse judiciare. Deschisă de primar înainte să ajungă în mâinile autorităţilor, amprentele expeditorului nu mai pot fi identificate.

"Domnul primar Klaus Johannis nu comentează", a spus Mirela Gligore, şefa Biroului său de presă. Casa lui Johanis este păzită de autorităţi în permanenţă.