La ce poţi renunţa pentru a economisi bani

Ultima actualizare:

Ia pungi de acasă

De multe ori, când pleci la cumpărături, uiţi să iei cu tine pungi pentru a încărca alimentele. Astfel, eşti obligat să le cumperi direct de la casa de marcat. Chiar dacă preţul ţi se pare derizoriu, cu timpul cei doi sau trei bani se înmulţesc, iar la sfârşitul lunii vei constata că ai pierdut câţiva lei buni. Când pleci la cumpărături, ia cu tine o sacoşă încăpătoare.

Alegi cosmetice parfumate?

Nu te-ai surprins niciodată cumpărând acetonă parfumată în loc de acetonă simplă? Sunt multe cazuri în care alegem produse cosmetice care miros, fără să ne gândim că, de fapt, acestea au aceleaşi efecte că şi cele inodore. În schimb, pierdem nişte bani din buzunar pentru că produsele parfumate costă mai mult.

Fără odorizante pentru maşină

Când îţi speli maşina la spălătorie eşti tentat să cumperi şi un odorizant prentru habitaclu. La fel ţi se întâmplă şi dacă te afli în magazin, la raionul cu accesorii pentru autoturisme sau când te afli la coadă la casa de marcat: iei, din obişnuinţă, şi un brăduţ pentru că, totuşi, nu costă un capăt de ţară. Află că este foarte simplu să păstrezi un aer plăcut fără prea multă cheltuială cu produse pe care le ai deja în casă: boabe de cafea, bicarbonat de sodiu sau cărbune împachetat într-un săculeţ din material textil.

Iei hârtie igienică în trei straturi?

Trebuie să fie moale, pufoasă, în cât mai multe straturi, colorată şi parfumată. Aşa cum ai văzut tu în reclama de la televizor. Astfel, ajungi să cumperi hârtie igienică „de lux" la preţuri care nu merită. Oare chiar îţi trebuie aşa ceva?

Şi ambalajul cadourilor costă

Fie că vrei să cumperi câteva fire de trandafir, o floare în ghiveci sau un cadou anume, toate acestea trebuie împachetate. Probabil că nu ai făcut niciodată o socoteală exactă, dar un produs care nu este împachetat în cutie, cu folie colorată şi funde decorative te va costa mult mai puţin decât unul ornat ca o sorcovă.

Atenţie la detergent!

Evită detergenţii amestecaţi cu balsam în cazul în care vrei să cumperi, separat, Lenor sau Cocolino. În astfel de cazuri, e recomandat să cumperi un detergent de rufe simplu şi, separat, un recipient cu balsam.

Ai abonament full option prin cablu?

Ai optat pentru un abonament full option prin cablu, în ideea în care vei viziona mai multe programe tv. Însă, din cauza timpului care nu-ţi permite, e imposibil să vezi toate programele de care dispui. Chiar dacă nu te uiţi decât seara la televizor, plăteşti un abonament pe care, nu-l foloseşti.

Românii cred că în 2011 o vor duce şi mai rău cu banii

Mai mult de jumătate dintre români cred că situaţia lor financiară se va înrăutăţi în perioada următoare, iar două treimi din populaţie nu intenţionează să cumpere un obiect important pentru locuinţă în acest an.

În ceea ce priveşte atitudinea faţă de economisire, 80% dintre români consideră că nu este o perioadă favorabilă pentru a pune bani deoparte, în timp ce 26% spun că au datorii. Acestea sunt unele dintre rezultatele Barometrului de Încredere a Consumatorului realizat în decembrie anul trecut de GfK.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
marire taxe bucuresti jpg
cerere in casatorie kfc facebook jpg
supermarket jpeg
marcaj trecere catedrala jpeg
alimente sanatoase jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
crima 2004 jpg
pensionari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net