Londra, vizată de atacuri teroriste, avertizează Scotland Yard

Companiile din City ar trebui să fie pregătite pentru raiduri cu luări de ostatici implicând un număr mic de atacatori, echipaţi cu arme şi dispozitive explozive improvizate, a avertizat responsabilul poliţiei britanice.

Avertismentul - cel mai clar lansat de Scotland Yard - sugerează că o organizaţie teroristă ar putea pregăti un atac asupra Londrei la începutul anului viitor. Potrivit The Sunday Times, poliţia londoneză se află în stare de alertă în urma unor discuţii privind atacuri, interceptate pe un important site islamist radical în urmă cu două săptămâni. Unul dintre participanţii la discuţii sugera că atacatorii ar putea folosi arme automate pentru a ataca cluburi de noapte, centre sportive sau centre evreieşte din capitala Marii Britanii.

"Înainte, erau doar speculaţii, dar acum avem informaţii privind un complot care presupune comiterea unui atac în Londra", a afirmat un responsabil al serviciilor de securitate. La rândul său, Patrick Mercer, preşedintele Comisiei antiterorism din Camera Comunelor, a declarat că ameninţarea este "foarte reală".

În noiembrie 2008, un commando format din 10 persoane a atacat mai multe hoteluri şi cafenele din oraşul Indian Bombay, 174 de oameni fiind ucişi şi peste 300 răniţi în urma luptelor care au avut loc timp de mai mult de trei zile.

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
foto1  Vila cluj jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
cub vica blochina png
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea