Mai bine puşcăriaş decât pensionar

Ultima actualizare:
Aşa arată spitalul Penitenciarului Jilava
Aşa arată spitalul Penitenciarului Jilava

Disperaţi şi umiliţi, vârstinicii cer să fie băgaţi la puşcărie. Aici au cazare, mâncare şi tratament gratis. Pensionarii sunt disperaţi de când au auzit că vor primi cu 15 la sută mai puţini bani, la pensie, după ce au muncit zeci de ani.

Au strigat în stradă că vor să ajungă infractori, pentru că în puşcărie au ce mânca. În libertate, sunt neputincioşi.

Dacă nu ar fi foarte trist, ei ar avea dreptate pentru că un deţinut „toacă" lunar 2.480 de lei, adică trei mese, întreţinere, supraveghere etc, iar dacă are vreo boală este dus imediat la infirmerie şi tratat. Pensia a milioane de vârstnici este de cel mult 800 de lei, foarte departe de cât primeşte lunar un deţinut.

La micul dejun, un puşcăriaş primeşte, de regulă, ceai, biscuiţi şi margarină. Câteva ore mai târziu, i se serveşte masa de prânz unde se delectează cu o ciorbiţă caldă, o tocăniţă cu pui şi orez, iar cina constă în paste cu sos tomat sau o friptură fără garnitură.

Apoi, Spitalul Penitenciar Jilava este unul dintre cele mai bine dotate din ţară. Cu rezerve de două-trei paturi, aparatură medicală de ultimă generaţie şi medici specialişti, spitalul este „dorit" chiar şi de cei în libertate.

Aşa arată spitalul Penitenciarului Jilava

La prânz, puşcăriaşii au două feluri  de mâncare caldă
La prânz, puşcăriaşii au două feluri de mâncare caldă

La prânz, puşcăriaşii au două feluri de mâncare caldă

Aproximativ 300 de sindicalişti au protestat ieri la sediul Guvernului,  timp de două ore. Ei le-au recomandat miniştrilor să părăsească Palatul Victoria şi să se mute “în formol la Antipa”
Aproximativ 300 de sindicalişti au protestat ieri la sediul Guvernului, timp de două ore. Ei le-au recomandat miniştrilor să părăsească Palatul Victoria şi să se mute “în formol la Antipa”

Protestele şi grevele abia încep

* Sindicaliştii din învăţământ au început protestele, încă de luni, cu pichete la Palatul Parlamentului, pe care le vor continua până în 20 mai. Ei ameninţă cu grevă generală din 31 mai.

* Luni, studenţii din Regie şi de la Leu vor mărşălui prin oraş în semn de protest şi vor picheta sediul Ministerului Educaţiei.

50 de români  rămân zilnic fără  case că nu mai pot plăti ratele
50 de români rămân zilnic fără case că nu mai pot plăti ratele

* Mămicile şi tăticii din Capitală au anunţat că vor protesta luni, în faţa Ministerului Muncii, nemulţumiţi de deciziile Guvernului. Mai multe tinere mame au spus că vor veni sub ferestrele ministrului Mihai Şeitan cu „cât mai mulţi pamperşi folosiţi", precum şi cu lozinci, de genul: „Copiii nu se cresc în pielea goală!", „Copiii nu cresc doar cu pâine!".

* Ceferiştii ameninţă cu blocarea trenurilor dacă li se reduc salariile cu 25 la sută. Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a spus că salariile angajaţiilor din CFR s-au redus deja în 2010 cu 26 la sută faţă de 2009, până la sfârşitul acestui an urmând să fie disponibilizate peste 10.000 de persoane.

50 de români rămân zilnic fără case că nu mai pot plăti ratele

Bancherii şi statul nu mai stau pe gânduri când vine vorba de datornici. De la începutul anului, băncile şi statul, prin Fisc şi AVAS, au executat silit 6.630 de case şi terenuri, dintre care doar băncile au scos în stradă peste 4.300 de familii, adică 50 de cazuri zilnic.


    50 de români  rămân zilnic fără  case că nu mai pot plăti ratele
50 de români rămân zilnic fără case că nu mai pot plăti ratele

În topul judeţelor cu cele mai multe cazuri de executări silite se află Timişul, cu 265 de cazuri, Clujul, cu 235 de cazuri şi Aradul, cu 210. Însă, doar 10% din apartamentele executate au fost şi revândute, din cauza interesului scăzut al cumpărătorilor .În luna martie, restanţele persoanelor fizice depăşeau 3,2 miliarde de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net