Majordomul Papei, condamnat la un an şi jumătate de închisoare

Ultima actualizare:

    Majordomul Paolo Gabriele era şi unul dintre oamenii de încredere ai Suveranului Pontif
Majordomul Paolo Gabriele era şi unul dintre oamenii de încredere ai Suveranului Pontif

Majordomul Papei, Paolo Gabriele, judecat pentru ''furt agravat'' a sute de documente oficiale, a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare de către tribunalul de la Vatican, la încheierea unui proces referitor la scandalul "Vatileaks", transmite AFP.

Tribunalul l-a condamnat pe acuzat la trei ani de închisoare dar a redus imediat pedeapsa la jumătate.

Preşedintele tribunalului, Giuseppe Dalla Tore, a explicat că pedeapsa a fost redusă "din cauza profesiei sale în serviciul" Papei, a "convingerii - pe care judecătorul a considerat-o eronată - că a servit Biserica", "a comportamentului său în timpul procesului" şi "a conştientizării faptului că l-a trădat pe Papă".

O graţiere din partea Papei Benedict al XVI-lea a majordomului său Paolo Gabriele, condamnat sâmbătă la un an şi jumătate de închisoare în cazul Vatileaks, este "foarte probabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi.

Posibilitatea "unei graţieri este foarte concretă şi foarte probabilă", a declarat în faţa presei părintele Lombardi, după condamnarea pentru furt în formă agravată a lui Paolo Gabriele la trei ani de închisoare, pedeapsă redusă imediat la jumătate graţie cazierului său judiciar curat şi serviciilor aduse Bisericii.

image
image
image
image
image
image
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net