Majoritatea adulţilor români nu ştiu nicio limbă străină

Spania este a patra ţară din UE cu cei mai puţini adulţi vorbitori ai vreunei limbi străine, în spatele României, Ungariei şi Portugaliei, conform unui raport publicat astăzi de Eurostat, informează agenţia EFE.

46,6% dintre spaniolii cu vârsta între 25 şi 64 de ani consultaţi au spus că nu ştiu nici o limbă străină, faţă de 38% cât e media Uniunii Europene.

75% dintre adulţii români nu vorbesc nicio altă limbă decât româna

Singurele ţări care depăşesc Spania în "necunoaşterea" limbilor străine sunt România şi Ungaria (ambele cu 75%) şi Portugalia (51%), în timp ce la polul opus se situează Lituania (2,5%), Letonia şi Suedia (5% ambele).

Dintre spaniolii care cunosc cel puţin o limbă străină, 23,2% semnalează că nivelul lor este "începător", 14,2% susţin că vorbesc "bine" şi 15,6% sunt avansaţi în privinţa limbii străine.

În Uniunea Europeană, 30% dintre cei consultaţi au spus că au un nivel de "începător" într-o limbă străină, 16% au un nivel "mediu" şi 13% au nivelul "avansat".

Statele membre unde există cel mai mare procent de adulţi care susţin că au un nivel ridicat de cunoaştere a unei limbi străine sunt Letonia (55%), Slovenia (45%) şi Slovacia (44%).

Nivelul de cunoaştere a limbilor între adulţii spanioli contrastează cu datele acestei ţări referitoare la învăţarea limbilor străine în şcoală.

Citeşte întregul articol pe adevarul.es

cub Kirstie Alley
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
serial wednesday jpg
cub lia bugnar theo rose png
alin oprea logodna medana 4 jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
tata teo (3)B jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg